L'oposició suspèn l'acció de govern i subratlla els reptes del creixement urbanístic


  • Comparteix:

L'elaboració del Pla d'Equipaments i la disciplina urbanística són les principals assignatures pendents que deixa el govern municipal, segons els grups de l'oposició. PSC, ICV-EUiA i PP critiquen la gestió de Lluís Recoder en els últims quatre anys, però es feliciten per haver assolit alguns acords de ciutat bàsics, en temes com el PGM de la Floresta i la regularització de les cases fora d'ordenació.

Els grups de l'oposició han reclamat que es reconegui el seu paper actiu durant tot el mandat, elaborant propostes i oferint acords estratègics sobre els grans temes de ciutat.

Tot i així, el portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha lamentat que el govern municipal hagi deixat passar moltes oportunitats en els últims quatre anys. Entre les assignatures pendents, Gausa ha esmentat la manca d'un Pla d'Equipaments, que considera fonamental per vertebrar el creixement residencial previst.

Salvador Gausa

Tanquem el mandat sense un Pla d'Equipaments. Hem consumit prop d'un terç del sòl en aquests 4 anys. Diuen que ja s'acaba, però 20.000 habitants encara han d'arribar.


El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha recordat la col·laboració del seu grup en projectes com l'Agenda 21 local, el Pla de Cultura i la protecció de Torre Negra. Entre els reptes pendents, Boix ha destacat la necessitat de controlar amb més fermesa el desenvolupament urbanístic de la ciutat.

Xavier Boix

Cal redreçar el malbaratament de recursos (energia, aigua i residus). Hem denunciat la manca de disciplina urbanística.


Des del PP, la portaveu Berta Rodríguez ha criticat l'acord de govern entre CiU i ERC. Segons Rodríguez, el pacte no responia a l'interès de la ciutadania sinó a l'equilibri de poder entre partits.

Berta Rodríguez

S'han fet nomenaments desproporcionats de càrrecs de confiança d'ERC. En els pressupostos, s'han preocupat més de les quotes de partit que de les necessitats ciutadanes.


Sis regidors dels grups de l'oposició no tornaran a ocupar el càrrec en el proper mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.