El PSC aposta per crear consells de districte també al nucli urbà


  • Comparteix:

Menéndez col acostar l'administració al ciutadà.

Menéndez col acostar l'administració al ciutadà.

El PSC demanarà al proper ple la creació d'una comissió tècnica que estudiï la viabilitat d'una nova divisió administrativa de Sant Cugat, que incorpori districtes al nucli urbà i a les zones de nou creixement. Els socialistes també han dit que el consistori ha de territorialitzar els pressupostos perquè els ciutadans coneguin com es gestionen les partides de manteniment destinades als seus districtes.

Els socialistes consideren que si els ciutadans de La Floresta, Mira- Sol i Les Planes compten amb consells de districte on poder vehicular les seves demandes, la resta de santcugatencs també han de disposar dels mateixos òrgans de participació.

Per aquest motiu, el PSC presentarà una moció al ple de desembre perquè abans que acabi l'any es constitueixi una ponència tècnica que marqui com es podria fer una descentralització de serveis a tot el territori. Escoltem el portaveu de la formació, Jordi Menéndez:

Jordi Menéndez

La ponència tècnica ha d'estudiar les fronteres de distrcites que es poden establir al nostre territori


Abans de presentar aquesta iniciativa al ple, el PSC recollirà l'opinió de les associacions de veïns sobre aquesta divisió administrativa de la ciutat. La iniciativa forma part del programa electoral del PSC en què s'apuntava la creació de dos nous districtes al nucli urbà, corresponents a la part de davant i darrere del Monestir. Aquesta divisió territorial també es faria extensiva, segons el PSC, a les zones de nou creixement com Can Mates i La Guinardera. Una seguit de propostes que es completaria amb la petició de la territorialització dels pressupostos:

Jordi Menéndez

Volem que els ciutadans sàpiguen quins diners es destinen als seus sectors i barris


D'altra banda, el PSC ha comentat que les seves prioritats en matèria de districtes són l'arrenjament de l'urbanització de La Floresta, la construcció d'una piscina coberta a Mira-Sol i l'execució del PERI de Les Planes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.