La CUP vol que el ple municipal debati sobre la renda bàsica


  • Comparteix:

La moció vol crear una comissió que estudiï la situació real de la pobresa a la ciutat / Font: Apuigsole.blogspot.com

La moció vol crear una comissió que estudiï la situació real de la pobresa a la ciutat / Font: Apuigsole.blogspot.com

La CUP obrirà el debat sobre l'aplicació d'un sistema de renda bàsica a Sant Cugat a través d'una moció al ple que tindrà lloc aquest mes. L'objectiu de la formació és estudiar quines eines hi ha per combatre les desigualtats i la pobresa. A més, la CUP també contempla presentar una moció sobre la insubmissió fiscal i una altra en contra de l'ús de pilotes de goma per part dels Mossos d'Esquadra.

La CUP vol que el ple es comprometi a impulsar un debat sobre la Renda Bàsica de Ciutadania. Una quantitat de diners individual, universal i incondicional per combatre la pobresa i l'exclusió social a la nostra ciutat. El regidor de la CUP Ignasi Bea ha explicat com es podria aplicar aquesta renda bàsica.

Ignasi Bea

Es pot fer una renda bàsica progressiva, que ajudi als que més ho necessiten. A Sant Cugat cada vegada són més.


D'altra banda la formació també contempla introduir una moció sobre la insubmissió fiscal, per aconseguir que l'IRPF es pagui a Catalunya i no a l'Estat espanyol, i una altra en contra l'ús de pilotes de goma per part dels Mossos d'Esquadra.

Ignasi Bea

Qualsevol santcugatenc que vulgui exerci el seu dreat a manifestar-se corre el risc de rebre una càrrega dels mossos d'esquadra.




La CUP vol aprofitar que el govern de Sant Cugat és del mateix color que el de la Generalitat per poder fer arribar aquesta 'preocupació' més enllà de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.