ICV demana al PSC que prometi en 24 hores que no pactarà amb CIU


  • Comparteix:

El portaveu nacional d'ICV, Joan Herrera, ha donat al PSC 24 hores perquè es decideixin a tancar la porta a un possible pacte amb CiU. Per a Herrera, aquest és un pas necessari per fer realitat un pacte d'esquerres, que segons ha dit, cada cop veuen més factible.

Joan Herrera s'ha mostrat molt satisfet dels resultats aconseguits per ICV, tant a nivell nacional com a nivell local, i ha assegurat que això confirma la consolidació dels ecosocialistes.
El portaveu nacional d'ICV ha afegit que precisament és la seva formació la que garantirà que CiU no continui al govern de Catalunya i ha demanat als socialistes que es decantin abans de 24 hores i tanquin la porta a un possible pacte entre PSC: ERC i CiU.

Joan Herrera

El PSC va dir que no pactaria amb CiU. Nosaltres volem que en 24 hores es decantin i tanquin les portes a un possible pacte PSC. ERC i CiU.


Els ecosocialistes s'han mostrat molt esperançats respecte un futur pacte d'esquerres, ja que segons Herrera, hi ha molts arguments que faran desdir als republicans d'un possible pacte amb CiU.

Joan Herrera

Moltes de les polítiques que volen no les podrien dur a terme, perquè en Duran i Lleida aspira a ser ministre amb el PP.


Davant d'aquest escenari de pacte postelectorals, ICV ha presentat un decàleg amb els punts bàsics per participar en un govern plural. Entre els principals punts, destaca el porgrama 'Pobresa Zero', que es garanteixin uns serveis públics de qualitat o es promogui l'habitatge accessible.

ICV també demana, i així ho van destacar ahir, Dia Mundial Contra la Violència de Gènere, que es destini un 0'5 per cent de les despeses de la Generalitat a finançar un pla integral per eradicar la violència de gènere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.