Sant Cugat fa pinya amb les entitats municipalistes per reclamar al govern unes llars d'infants sostenibles


Temes relacionats

La renda familiar i el nivell socioeconòmic del municipi determinaran les quotes a les bressols (18/mai/12)

CiU adverteix que està en joc la sostenibilitat de les escoles bressol (14/mai/12)

Els preus públics de les escoles bressol pugen un 3'8% el proper curs (19/abr/12)


  • Comparteix:

L'aoportació per alumne de la Generalitat serà de 1.300 euros

L'aoportació per alumne de la Generalitat serà de 1.300 euros

L'Ajuntament dóna suport a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) en la seva demanda que el govern i els ajuntaments pactin un sistema sostenible per a les escoles bressol municipals. Les entitats municipalistes argumenten que les últimes mesures anunciades en aquest àmbit pel departament d'Ensenyament agreugen l'asfíxia financera que pateixen els consistoris.

L'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya reclamen una reunió urgent amb el departament d'Ensenyament per consensuar els criteris necessaris per fer sostenible el sistema de llars d'infants municipals sense perjudicar les famílies i els ajuntaments.

Sant Cugat dóna suport a aquesta demanda que lamenta la nova reducció en l'aportació que fa la Generalitat a les escoles bressol. De cara el proper curs, Ensenyament donarà 1.300 euros per plaça, una quantitat que al 2010 era de 1.800 euros i al 2011 de 1.600 euros.

Davant aquesta disminució progressiva de l'aportació de la Generalitat i les recents mesures anunciades per la conselleria d'Ensenyament, les entitats municipalistes denuncien que tot plegat augmenta l'asfíxia financera de les administracions locals.

A més, l'ACM i la FMC es queixen que el govern es va comprometre a fer una bestreta a l'inici de curs per acabar-la de pagar al final del mateix. Un compromís que, segons les entitats, s'incompleix amb l'anunci de Rigau obligant els consistoris a finançar la diferència entre l'aportació anunciada inicialment i la que rebran després.

Les entitats també lamenten la no convocatòria de beques perquè l'entenen com un increment de la precarietat de les finances municipals i les possibilitats de les famílies més necessitades. D'altra banda, l'ACM i la FMC consideren un 'sistema molt complex' l'opció de determinar les quotes en funció de la renda familiar i el nivell socioeconòmic del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.