Front polític comú en la reclamació de jutjats propis per a Sant Cugat


Temes relacionats

Sant Cugat Empresarial demana a la consellera de Justícia un partit judicial propi per a Sant Cugat ( 2/mar/12)

CiU referma el compromís de demanar uns jutjats propis a la nova legislatura ( 7/nov/11)


  • Comparteix:

El ple muncipial torna a reclamar jutjats propis per a la ciutat

El ple muncipial torna a reclamar jutjats propis per a la ciutat

Sant Cugat renova el compromís de demanar jutjats propis de primera instància i instrucció per a la ciutat, i sol·licita al govern que restableixi aquesta petició com una prioritat administrativa i formal. L'objectiu de la proposta, avalada per tots els partits, és impulsar el desenvolupament d'un servei públic judicial a la ciutat que pugui servir d'experiència pilot d'una seu judicial electrònica. La decisió s'ha pres al ple d'aquest dilluns, amb una moció institucional.

Alguns dels acords als quals s'ha arribat al ple municipal d'aquest dilluns han estat sol·licitar al govern estatal la modificació de la Llei de Demarcació i Planta Judicial per a la creació d'uns jutjats de primera instància a la ciutat, i la reserva d'un espai municipal on ubicar les instal·lacions judicials.

D'aquesta manera, el consistori creu que es podria corregir el greuge històric que pateix la ciutat a causa de la manca d'un servei de proximitat judicial d'instrucció i de primera instància.

La moció institucional ofereix també a les administracions competents en matèria judicial la possibilitat de desenvolupar una experiència pilot de seu judicial electrònica en els futurs jutjats de la ciutat. Així ho explica el portaveu socialista, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Volem oferir a les administracions competents en matèria judicial la possibilitat d'una experiència pilot de seu judicial electrònica.




D'aquesta manera, tots els partits amb representació al consistori renoven la demanda de jutjats propis a la ciutat, tot sol·licitant al govern la priorització d'aquesta demanda de manera administrativa i formal.

El text pretén notificar aquest acord al departament de Justícia, a les entitats empresarials i comercial de la ciutat, i a les associacions de veïns i veïnes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.