El ple atura la proposta del PP de crear un servei d'ajuda a joves embarassades en considerar que ja n'hi ha


Temes relacionats

El PP vol una atenció integral per a les joves embarassades en risc d'exclusió ( 9/mai/12)


  • Comparteix:

El PP volia la creació d'un servei de suport gratuït a joves embarassades en risc d'exclusió

El PP volia la creació d'un servei de suport gratuït a joves embarassades en risc d'exclusió

CiU, el PSC i ICV-EUiA han tombat la moció que ha presentat el PP per a la creació d'un servei d'assessorament gratuït de suport a les joves santcugatenques embarassades en situacions adverses. En la mateixa línia del que va passar fa tres anys amb una moció similar dels populars, aquestes formacions hi han votat en contra en considerar que a Sant Cugat ja existeixen programes de suport a l'embaràs. CUP s'ha abstingut en veure rebutjades les esmenes que han presentat per complementar el text defensat pels populars.

Tot just fa tres anys el PP portava al ple una moció demanant ajudes a dones embarassades per reduir la taxa d'avortament. En aquella ocasió tots els grups polítics van rebutjar la proposta argumentant que ja existeixen programes de suport a l'embaràs. I una resposta similar dels partits ha obtingut el PP en el ple d'aquest dilluns, quan ha defensat la creació d'un servei gratuït d'assessorament a joves embarassades en situacions socials adverses.

La secció local del PP considera que l'embaràs en l'adolescència comporta un major risc biològic per a mare i fill i que la majoria de les joves arriben al primer control ja entrada la segona meitat del procés de gestació. La moció popular sol·licitava, entre d'altres coses, que aquest servei prestés atenció psicològica pel dol posterior a l'avortament i ajudar les joves a establir llaços i amistats entre les gestants.

El portaveu del PP, Jordi Carreras, considera que la ciutat no presta una ajuda específica per aquest col·lectiu.

Jordi Carreras

En els temps que vivim, dins el suport que necessiten les famílies, és aquest és un fet trascendent.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha argumentat que Sant Cugat ja presta aquest servei de suport. Pellicer ha afegit que l'equip de govern té prioritats socials més importants, tenint en compte que l'any passat els CAP només van tenir cinc consultes sobre embaràs formulades per menors d'edat.

Susanna Pellicer

El que volem és que les persones que tenen problemes econòmics passin totes per la mateixa finestreta. Tothom per igual.




La moció del PP ha rebut els vots contraris de CiU, PSC i ICV-EUiA. La CUP s'ha abstingut després que la resta de formacions, tret del PP, rebutgessin les seves esmenes proposant la dispensació de preservatius als CAP i equipaments municipals joves, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.