El ple rebutja obrir un debat sobre l'aplicació d'una renda bàsica


Temes relacionats

La CUP vol que el ple municipal debati sobre la renda bàsica ( 8/mai/12)


  • Comparteix:

La moció pretenia crear una comissió que estudiés la situació real de la pobresa a la ciutat / Font: Apuigsole.blogspot.com

La moció pretenia crear una comissió que estudiés la situació real de la pobresa a la ciutat / Font: Apuigsole.blogspot.com

El ple municipal ha rebutjat obrir un debat sobre la possible aplicació d'una renda bàsica de ciutadania universal a Sant Cugat com a eina per combatre la pobresa i l'exclusió social. La CUP ha presentat una moció amb l'objectiu d'estudiar quines eines hi ha actualment per combatre les desigualtats a la ciutat. L'equip de govern (CiU) ha rebutjat la proposta en considerar que cronificaria la situació de pobresa i d'atur. El PSC i ICV-EUiA hi han votat a favor i el PP s'ha abstingut.

Tots els grups polítics que han donat suport a la moció han subratllat que Sant Cugat és cada vegada menys un 'oasi' en temps de crisi, on hi ha pobresa, desnonaments i atur. Per aquest motiu han considerat oportuna la possibilitat de posar sobre la taula una possible aplicació d'una renda bàsica ciutadana universal. El portaveu municipal de la CUP, Guim Pros, ha subratllat que aquesta pot ser una eina d'ajuda per moltes persones que estan patint situacions d'extrema dificultat. Per aquest motiu ha demanat obrir un debat.

Guim Pros

La moció no planteja cap PIRMI. És una mesura global i universal que pot servir a les persones que ho estan passant realment malament.



El regidor de Serveis Socials i Habitatge, Raül Grangé, ha proposat que el debat de la renda bàsica s'incorpori dins del consell de polítiques socials, però s'ha mostrat contrari a fer servir aquesta eina com a mesura per sortir de la crisi.


Raül Grangé

Una renda el que fa és cronficar la situació d'exclusió social. Les persones en situacions d'atur i pobresa el que volen és una feina.



Per la seva banda, el PP, que s'ha abstingut a la votació, ha proposat fer un estudi complet per saber l'estat actual de la pobresa a Sant Cugat abans d'engegar noves mesures.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Com ha canviat el senyor Grangé. Ex d'esquerres, ex defensor de les polítiques socials ..... cal veure com canvia en haver-se assegurat un bon sou encara que sigui passant-a un partit de dretes.

Joan Serrallonga. Enviat el 22/mai/12


Que fàcil es insultar i fer demagógia des de l´anonimat, sr. Serrallonga o com es digui. De veritat creu que es factible que l´ajuntament pagui una renda "universal" a tothom?. De veritat creu que les persones en atur no prefereixen un feina a rebre un subsidi?. Aixo es ser d´esquerres?..se´n vegut vostés l´enteniment i tothom ho veu, per això no els vota ningu i fins que no deixin de veure sempre la palla en el ull alié no sortiran vostes del pou on tots solets s´han ficat.

Teresa Boldu i Fornons. Enviat el 22/mai/12


Qui a dit a tothom? No feu demagògia. Tan fàcil és per vostè trovar feina? Qui ha reduit la aportació al SOM. Vostè creu que a Sant Cugat tot és de color rosa, veritat? Pensi una mica.

Joan Serrallonga. Enviat el 22/mai/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.