L'equip de govern rebutja crear una comissió especial sobre el deute d''Els avions'


Temes relacionats

El PSC reclama una comissió informativa sobre el deute de la gestora d''Els avions' ( 8/mai/12)

Sant Cugat recuperarà els terrenys d''Els avions' si la gestora no salda el deute amb l'Ajuntament (17/abr/12)


  • Comparteix:

Zona coneguda com 'Els avions'

Zona coneguda com 'Els avions'

L'equip de govern ha rebutjat aquest dilluns crear una comissió especial per al seguiment del deute que el consistori reclama a l'empresa que fa ús dels terrenys municipals de la carretera de Rubí, coneguts com 'Els avions'. El PSC ha reclamat a través d'una moció aquesta comissió per donar resposta a l'endarreriment del pagament del cànon acordat amb l'empresa, que s'eleva a 1'2 milions d'euros, i que el consistori no va reclamar fins el 2008. Segons el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, la decisió està motivada per una impugnació del pla especial de la zona, que podia invalidar l'acord amb l'empresa, signat el 2005 i que va permetre també la instal·lació d'un hotel a l'espai de la discoteca Chic Sant Cugat.

El PSC ha reclamat via moció aquesta comissió per donar resposta a diverses preguntes que asseguren no han rebut de l'equip de govern. El portaveu socialista, Ferran Villaseñor, ha demanat informació sobre per què no es va reclamar el deute fins passats tres anys d'impagament, per què no es van iniciar les accions judicials abans i sobre els responsables d'aquestes decisions.

Davant aquestes preguntes, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha explicat que l'Ajuntament no va reclamar el pagament fins el 2008 perquè l'empresa Josel, que pertany al grup Núñez i Navarro, va impugnar el pla especial d'aquesta zona de la carretera de Rubí que havia de materialitzar l'acord amb l'empresa Reostat. Segons aquest acord, l'empresa obté l'ús per 40 anys dels terrenys municipals a canvi d'un cànon anual i la possibilitat d'instal·lar a la discoteca Chic un hotel.

Llegint un informe jurídic, Brugarolas ha detallat que els tribunals no van desestimar la denúncia de Josel fins el 2008, moment en què l'Ajuntament va reemprendre la seva reclamació del cànon, que ara reconeix una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Aquesta explicació de l'equip de govern ha estat precisament la principal crítica del PSC. El portaveu socialista, Ferran Villaseñor, l'acusat d''amagar informació'.

Ferran Villaseñor

Agrair a l'Ajuntament i els serveis jurídics de la casa que amaguin la informació i la donin al ple. Aquesta és una de les raons que justifiquen la comissió.





De la seva banda, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha lamentat l'actitud dels socialistes, als quals ha acusat de presentar una moció 'trampa'.

Carles Brugarolas

Vol realment ajudar a la resolució. El que vol és llançar ombres.





La proposta del PSC ha comptat amb el suport de la resta de grups de l'oposició, que han coincidit a destacar la importància del cas i la necessitat de fer un seguiment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.