L'EMD demanarà subvencions a la UE i la Generalitat per construir una àrea lúdica i cultural


  • Comparteix:

Montse Turu, presidenta de l'EMD

Montse Turu, presidenta de l'EMD

L'EMD sol.licitarà subvencions al Fons Feder i al Pla d'Obres i Serveis de la Generalitat, valorades en 2,7 milions d'euros, per finançar la construcció d'una àrea cultural i lúdica al centre de Valldoreix. El primer pas d'aquest procés ha estat l'aprovació de la memòria del projecte que també demana una ajuda als fons europeus pel soterrament de les línies d'alta tensió de la rambla Jacint Verdaguer.

L'entitat Municipal ha donat el primer pas per fer realitat un projecte de gran envergadura: la creació d'una zona amb equipaments socials i culturals que doti Valldoreix d'una millor centralitat. La idea preveu la construcció d'un centre cívic, un edifici destinat a activitats artístiques i unes sales de cinema al recinte que ocupa el Casal de Cultura, així com els terrenys que hi ha davant del mateix local.

D'aquesta manera, els plans de l'EMD canvien substancialment el Pla Especial d'Equipaments de Valldoreix aprovat per l'Ajuntament, que actualment està paralitzat a l'espera d'una modificació. La reforma exclou la ubicació de la nova seu de l'EMD, així com la superfície comercial que contempla el pla original. La presidenta de l'entitat, Montse Turu, és conscient que la iniciativa és molt ambiciosa:

Montse Turu

Volem equipaments perquè no els hem tingut en 20 anys


El ple de l'EMD ha aprovat per unanimitat la memòria que es presentarà per sol.licitar les ajudes al Fons Feder i al Pla d'Obres i Serveis, amb un termini d'execució de 4 anys vista, en principi. Les subvencions demanades, de 2,7 milions d'euros, suposen un 72% del cost total, xifrat en 3,7 milions.

D'altra banda, el govern de Valldoreix també demanarà ajuda als fons europeus per a finançar la meitat del soterrament de les línies d'alta tensió que passen per la rambla Mossèn Jacint Verdaguer; tot i que no es descarta la seva desviació. Montse Turu:

Montse Turu

ENDESA no descarta fer el soterrament, però sense assumir els costos


Si les ajudes són acceptades, el projecte que es dissenyarà anirà acompanyat d'un procés de participació obert a tota la població. L'obtenció de les subvencions podria ser el pas previ a la modificació definitiva del Pla Especial d'Equipaments de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.