Els grups d'esquerra insten l'Ajuntament a millorar la participació dels consells de barri


  • Comparteix:

Darrera sessió del consell de barri de la Floresta

Darrera sessió del consell de barri de la Floresta

Els grups municipals del PSC, ICV-EUiA i la CUP demanen a l'Ajuntament que fomenti la participació als consells de barri. Segons els tres partits, cal una millor comunicació dels objectius i funcionament d'aquestes sessions de participació, que, asseguren, han aplegat fins ara poca presència ciutadana. Per això, els grups d'esquerra presentaran al ple municipal una moció conjunta que insta a iniciar una campanya per difondre els consells de barri.

Després de dues convocatòries dels consells de barri des de la seva posada en marxa amb el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), el grups d'esquerra a l'oposició consideren que cal donar un nou impuls a aquestes eines de participació, que han registrat, diuen, poca presència veïnal i d'entitats.

El portaveu del grup municipal del PSC, Ferran Villaseñor, ha lamentat l'escassa participació que apleguen els consells de districte, sobretot els del centre.

Ferran Villaseñor

Ens està donant la sensació que el que està fent el govern municipal és matar per inanició els consells de barri. La manera de matar-ho és que no hi vagi ningú, com els del centre.




El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, creu que el motiu d'aquesta baixa participació és la manca de coneixement de l'existència dels consells de barri.

Joan Calderon

És una novetat i la gent no està al corrent. Cal publicitar-ho més.





És per això que els tres grups municipals instaran l'Ajuntament a fomentar aquesta participació amb una millora de la comunicació. El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha avançat què demana la moció que presentaran al ple municipal d'aquest mes.

Guim Pros

Fer arribar a totes les entitats el funcionament, com es pot participar i dotar-los de contingut polític.




Entre d'altres qüestions, el text demana editar un díptic amb informació sobre els consells, publicitar-los als mitjans de comunicació i als diferents canals de l'Ajuntament i estudiar les vies de comunicació per informar les entitats i veïns.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Com és que tot això no es va preveure durant la redacció del nou reglament de participació on vostès van participar. En la meva època de veïna a la Floresta mai vaig entendre perquè en els consells mai ho van denunciar. Sincerament crec que vostes també tenen una part de responsabilitat.

Sara Rius Ventos. Enviat el 4/jun/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.