ICV-EUiA aposta incrementar un 37% el nombre d'habitatges públics projectats actualment


Temes relacionats

La CUP reclama que tot l'habitatge protegit de Promusa sigui de lloguer ( 2/mai/12)

El Pla Local d'Habitatge, un full de ruta que cal redreçar (12/abr/12)

Sant Cugat necessitarà 1.400 habitatges públics nous en els propers cinc anys (30/mar/12)

Els partits celebren el Pla d'Habitatge, però divergeixen en el contingut (31/mar/12)


  • Comparteix:

Salvador Milà, Joan Calderon i Xavier Boix, d'esquerra a dreta

Salvador Milà, Joan Calderon i Xavier Boix, d'esquerra a dreta

ICV-EUiA aposta perquè el Pla Local d'Habitatge (PLH) incrementi en un 37,8% els projectes 'reals' que el document recull actualment, passant dels 481 pisos que promou l'equip de govern als 663 que els ecosocialistes creuen que es poden fer. Iniciativa presentarà una quinzena d'al·legacions al PLH, en exposició pública fins dimecres vinent, on l'aposta pel lloguer és una de les seves principals demandes.

ICV-EUiA aposta perquè el PLH elimini les promocions de venda i que a partir d'ara tots els projectes que es tirin endavant vagin destinats a lloguer social. Segons els ecosocialistes, només de manera excepcional, s'ha de preveure alguna promoció en règim de cessió d'ús, modalitat que permet, segons ICV, un règim similar a la propietat però comportant un preu final més baix. Actualment, l'equip de govern contempla promocions de règim de venda per disposar del crèdit que no ofereixen entitats bancàries i altres administracions, per tirar endavant més iniciatives d'habitatge. Per fer front a aquesta problemàtica, ICV proposa que l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) prengui el paper d'oficina mediadora amb entitats financeres, empreses constructores i immobiliàries per posar en el mercat els pisos buits i solars sense construir que hi ha en les seves diferents opcions de promoció pública.

D'altra banda, ICV-EUiA vol que el sòl públic existent per a habitatge protegit no serveixi de permuta per a altres operacions urbanístiques, com s'ha fet darrerament amb un solar de la Torre Negra per un solar del Pla del Vinyet o amb Can Busquets.

A més, aposta perquè es tirin endavant actuacions integrals de rehabilitació d'habitatges plurifamiliars que prioritzi la instal·lació d'ascensors i l'accessibilitat als pisos més degradats del centre i la seva eficiència energètica.

El copresident local d'ICV, Xavier Boix, ha fet un resum del que comportaria que les seves al·legacions s'acceptessin.

Xavier Boix

Si les nostres al·legacions es tinguessin en compte, en lloc dels 481 pisos que els hi surten a ells, en sortirien 663 perquè faríem pisos més petits perquè són de lloguer.



ICV-EUiA aposta també per la tarifació social i que el lloguer de cada habitatge depengui dels ingressos de l'adjudicatari i mai no siguin superiors al 40% de la renda de la unitat de convivència. En aquest sentit, també proposen que es promogui una taula local contra els desnonaments on tinguin cabuda tant agents econòmics com socials.

Boix ha estat acompanyat durant la roda de premsa pel diputat d'ICV al Parlament Salvador Milà, que ha demanat a la Generalitat una política d'habitatge real.

Salvador Milà

És fonamental que la Generalitat doni recursos per a les polítiques d'ajuda al pagament del lloguer. Denunciem que la Generalitat no està aplicant polítiques d'ajuda a l'habitatge.




ICV-EUiA exigeix que el PLH sigui un full de ruta real i tingui un pla estratègic a seguir. Els ecosocialistes lamenten que ara hi hagi 'tanta incertesa' sobre si el pla es podrà tirar endavant tenint en compte la situació de crisi actual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.