L'alcaldessa demana al govern espanyol que exoneri els ajuntaments de cobrar la plusvàlua en casos de desnonament


Temes relacionats

L'Ajuntament suspendrà cautelarment les plusvàlues en casos de desnonaments (19/mar/12)


  • Comparteix:

Conesa, durant la seva intervenció

Conesa, durant la seva intervenció

L'alcaldessa, Mercè Conesa, insta l'executiu espanyol a canviar la normativa per deslliurar els consistoris d'haver de cobrar la plusvàlua a famílies que afronten casos de desnonament. En un acte aquest dimarts organitzat per la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, Conesa s'ha mostrat partidària de la creació d'un conveni marc per articular un protocol entre consistoris, diputacions, col·legis d'advocats i Generalitat per ajudar les famílies que poden perdre el seu habitatge.

A la jornada 'Dret a l'habitatge: noves solucions, noves polítiques', l'alcaldessa i vicepresidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha recordat que ajuntaments com el de Sant Cugat han aprovat una moratòria en el cobrament d'aquest impost, tot i no disposar d'un marc normatiu que ampari aquest retard.

És per això que Conesa ha sol·licitat al govern espanyol que modifiqui la normativa perquè les administracions locals no hagin de fer pagar la plusvàlua a les famílies afectades per desnonament. L'alcaldessa ha apuntat que han de ser els bancs els que haurien de fer front al pagament d'aquest impost, que ha titllat d''injust'.

Mercè Conesa

Necessitem un canvi de la legislació perquè en aquestes situacions es faci càrrec de la plusvàlua l'entitat bancària i no les famílies.


A la trobada, Conesa ha apostat per tancar un conveni marc amb els col·legis d'advocats i procuradors per articular un protocol entre consistoris, diputacions, col·legis i Generalitat per intercedir i aturar els processos de pèrdua d'habitatge. Una iniciativa que també ha assenyalat el conseller de Territori i Sostenibilitat, el santcugatenc Lluís Recoder, remarcant la importància que el govern contribueixi a buscar una via alternativa al desnonament.

La jornada 'Dret a l'habitatge' també a permès l'Ajuntament explicar la seva política en habitatge públic i recordar que un 8% de la població de Sant Cugat viu en un pis de protecció oficial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.