ICV-EUiA prioritza la defensa de l'estat del benestar de cara a la resta de mandat


  • Comparteix:

Calderon a l'estudi Ramon Barnils

Calderon a l'estudi Ramon Barnils

ICV-EUiA aposta per la defensa del model d'educació pública actual, la lluita contra les retallades i les iniciatives encaminades a evitar l'exclusió social com el pal de paller de la seva acció futura. Ho ha explicat el portaveu d'aquesta formació, Joan Calderon, en una entrevista a Cugat.cat (91.5 FM) on ha lamentat la poca receptivitat de l'equip de govern a l'hora d'assumir acords i ha destacat el volum de mocions presentades per la formació que han estat aprovades al ple.

La formació ecosocialista situa en primer lloc de les seves prioritats la defensa de l'estat del benestar davant les retallades decretades des del govern de l'estat i la Generalitat. En aquest sentit, al capdavant situen la defensa de l'ensenyament públic i, en especial, la preservació del model d'escoles que depenen del consistori.

Durant l'entrevista, Calderon ha explicat que el seu objectiu és combatre tota aquesta situació d'ajustos pressupostaris que afecta els serveis que presta l'Ajuntament, en especial els educatius, i no limitar-se a gestionar-la, cosa que assegura és el que fa actualment l'equip de govern.

Joan Calderon

Prioritzem salvar les escoles que depenen de l'Ajuntament. Volem combatre les retallades enlloc de gestionar-les com fa l'equip de govern.


Pel que fa a la valoració d'aquest primer tram de mandat, Calderon ha qualificat l'actuació de la seva formació amb un sis i mig sobre 10 i ha ressaltat que la gran majoria de mocions presentades per la seva formació han rebut prou suport perquè hagin estat aprovades. D'altra banda, ha lamentat la dificultat en què es troben per tirar endavant el seu programa per la correlació de forces del ple.

Sobre l'equip de govern, el portaveu ecosocialista n'ha elogiat la introducció del concepte de tarifació social als preus dels serveis municipals. Per contra, n'ha criticat la poca voluntat de diàleg per assolir acords i ho ha exemplificat amb la recent votació sobre la requalificació de Torre Negra on finalment l'equip de govern s'ha quedat sol.

Joan Calderon

Li posem un 4'5. La votació sobre el PGM a l'àmbit de Torre Negra demostra que les bones intencions de diàleg no es materialitzen.


Les entrevistes per fer balanç d'aquest primer any de mandat continuen aquest dijous amb la participació del portaveu del PP, Jordi Carreras.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.