ERC i Reagrupament rebutja la moció de CiU sobre la independència econòmica i fiscal


Temes relacionats

CiU es posiciona a favor de l'agricultura local (11/jun/12)

La JNC aplaudeix que CiU porti al ple una moció sobre la independència econòmica i fiscal ( 7/jun/12)


  • Comparteix:

Roda de premsa anterior d'Ingla i Royo / Font: Locals.esquerra.cat/santcugatvalles

Roda de premsa anterior d'Ingla i Royo / Font: Locals.esquerra.cat/santcugatvalles

ERC i Reagrupament lamenten que la moció que CiU presentarà al proper ple sobre la independència fiscal i econòmica es quedi 'a mig camí'. Les formacions independententistes lamenten que la proposta no aprofiti l'escletxa legal que, segons el moviment Diem Prou, permet pagar els impostos directament a l'Agència Tributària Catalana.

El moviment Diem Prou promou el pagament dels impostos catalans directament a l'agència catalana. Segons el col·lectiu, aquesta acció no és il·legal sinó que aprofita un buit en la legislació i molts ciutadans i municipis catalans han optat per tributar d'aquesta manera.

El coordinador del Vallès Occidental Sud de Reagrupament, Artur Royo, ha lamentat en roda de premsa que la federació nacionalista no faci el pas 'que li reclama la ciutadania' i que en lloc d'aprofitar l'oportunitat passi la responsabilitat a la Generalitat.

Artur Royo

No donen el pas endavant que és el que reclama una part important de la ciutadania. Es passen la responsabilitats entre uns i altres.


ERC i Reagrupament consideren que el context de crisi actual i la reivindicació d'un pacte fiscal propi hauria de ser prou estímul perquè els ajuntaments liderin la reclamació de pagar els impostos directament a Catalunya com ja han fet alguns municipis catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.