El PSC presenta al·legacions a les ordenances fiscal que qualifica 'd'injustes i injustificades'


  • Comparteix:

Els socialistes volen que els descomptes per les famílies nombroses siguin per tots, igual.

Els socialistes volen que els descomptes per les famílies nombroses siguin per tots, igual.

El PSC ha presentat 7 al·legacions a la modificació de les ordenances fiscals ja que considera que l'augment en la majoria d'impostos i preus públics és 'desproporcionat' i no està 'justificat'. Els socialistes creuen que és especialment sagnant l'increment en l'IBI que, en un any puja, asseguren, un 14%.

Els socialistes creuen que l'augment de les ordenances fiscals no està justificat, entre d'altres raons, perquè l'Ajuntament acumula un superhàvit pressupostari continuat des del 99 i, a més, s'ha produït un augment de la base fiscal fruït del creixement de població. Segons el regidor socialista Pau Calsamíglia, un increment d'aquesta mena només estaria justificat si es dediqués a política social on l'equip de govern, diu, suspèn i de llarg:

Pau Calsamíglia

Només entendria la pujada si esdestinés a despesa social. No és el cas.


Especialment greu troben l'increment de l'IBI on el tipus impositiu passa del 0'76 al 0'85%, el que representa, en un any, un increment, de l'11%. A més, cal afegir-hi el 2% addicional procedent de la Llei de Pressupostos de l'Estat.
Els socialistes proposen esgraonar aquest increment en quatre anys.

Així, també proposen que les bonificacions en l'IBI per les famílies nombroses siguin 'universals ' i 'lineals' per aconseguir que tothom es pugui beneficiar, en la mateixa proporció, d'aquests descomptes. Per al portaveu socialista Jordi Menéndez només així es garanteix que la mesura sigui realment 'progressiva':

Jordi Menéndez

Donarem entre 180 i 300 euros a totes les famílies nombroses per igual.


Les al·legacions també demanen que es revisin els increments en l'IAE en segons quins carrers i que es modifiquin els preus públics de les instal·lacions esportives per fer possible una tarifa per a ús exclusiu de les piscines municipals.
Els socialistes creuen que quan l'equip de govern comparar els increments en l'IBI d'altres ciutats, es fa 'demagògia' fàcil ja que cal tenir en compte, a més, del tipus impositiu, l'any de la revisió cadastral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.