L'oposició reclama respostes sobre el soterrament de les línies d'alta tensió


Temes relacionats

Conesa diu tenir el compromís del govern de soterrar les línies d'alta tensió a Valldoreix i Mira-sol (13/jun/12)

La FAV assegura que el soterrament de les línies d'alta tensió està en perill (11/jun/12)

La Candidatura de Progrés de Valldoreix alerta que el soterrament de les línies d'alta tensió està en perill ( 5/jun/12)

Les obres per soterrar les línies d'alta tensió a Valldoreix es licitaran a principis de 2012 ( 6/oct/11)

Es retarda el soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix ( 9/des/08)


  • Comparteix:

La trobada s'ha celebrat aquest dimecres al Casalet de Valldoreix

La trobada s'ha celebrat aquest dimecres al Casalet de Valldoreix

Els partits polítics de l'oposició - PP, PSC, ICV-EUiA i CUP - i les entitats veïnals de Valldoreix i Mira-sol demanen reunir-se de forma urgent amb l'alcaldessa i el president de l'EMD per conèixer en quina situació es troba el soterrament de les línies d'alta tensió a Valldoreix i Mira-sol. A més, aquestes formacions i ERC traslladaran el tema al Parlament perquè el conseller d'Ocupació faciliti les informacions de què disposa l'executiu. L'oposició creu que les recents declaracions de Mercè Conesa, on assegurava que tenia el compromís del conseller per tirar endavant el projecte, han contribuït a generar més 'alarmisme'.

En una reunió celebrada aquest dimecres al Casal de Cultura de Valldoreix, representants polítics i entitats veïnals han acordat demanar una reunió urgent amb l'alcaldessa, Mercè Conesa, i el president de l'EMD, Josep Puig, i traslladar la demanada al Parlament perquè el conseller Mena aporti informacions sobre el procés de soterrament de les línies d'alta tensió.

Des del PP, Álvaro Benejam, creu que l'alcaldessa ha d'aclarir si aquestes obres tiraran endavant o no, tal com es va prometre en el consell de barri de Mira-sol.

Álvaro Benejam

Cal aclarir molta informació. Al consell de barri ens van dir que les obres tirarien endavant i ara diuen que falta finançament.


El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, vol saber quina és la situació de les obres i com es finançaran aquests treballs que no estan inclosos en cap pressupost de la Generalitat tot i ser un acord del govern de 2010. Villaseñor, a més, creu que les últimes declaracions de l'alcaldessa encara aporten 'més incertesa a la situació'.

Ferran Villaseñor

Demanem a l'alcaldessa que ens tregui de la incertesa que ens han causat les seves paraules perquè la confiança no són diners.


La copresidenta i regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha acusat els governs convergents de Sant Cugat i Valldoreix d'actuar amb 'deixadesa' en aquest projecte i ha detallat que les respostes donades per l'alcaldessa i el president de l'EMD són inconcretes i poc resolutives.

Roser Casamitjana

Les respostes que tenim fins ara no poden calmar les pors que tenim.


En la mateixa línia s'ha expressat el membre de la CUP, Arnau Martorell, que ha assegurat que exerciran tota la pressió necessària perquè els màxims responsables polítics aclareixin la situació.

Arnau Martorell

Exercirem tota la pressió necessària perquè els màxims responsables deixin de llançar pilotes fora.


Finalment, el president de la Federació d'Associació de Veïns de Sant Cugat (FAVSC), Manel Sánchez, ha explicat que dilluns al ple demanaran explicacions a l'alcaldessa per saber què passarà si es perd la subvenció de l'Estat espanyol en no començar les obres.

Manel Sácnhez

Estem molt preocupats. Les obres ja haurien d'haver començat.


La Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix (CPCV) va advertir la setmana passada que si el projecte no tira endavant abans de finals d'any, el govern espanyol deixarà d'aportar la seva part de pressupost, de més de dos milions i mig d'euros. Si s'arribés a aquesta situació el partit alerta que es dibuixaria un escenari en què l'Ajuntament i l'EMD s'haurien de fer càrrec d'aquest import proporcionalment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.