Protegir serveis socials i facilitar l'activitat econòmica, objectius de Conesa


Temes relacionats

CiU vol equilibri pressupostari per garantir polítiques socials (15/jun/12)

El PP prioritza la defensa de la família i fer front al nacionalisme (14/jun/12)

ICV-EUiA prioritza la defensa de l'estat del benestar de cara a la resta de mandat (14/jun/12)

La creació d'ocupació, prioritat del PSC per als anys vinents (12/jun/12)

La CUP es proposa aconseguir uns pressupostos més participatius (11/jun/12)


  • Comparteix:

Mercè Conesa durant l'entrevista

Mercè Conesa durant l'entrevista

L'alcaldessa, Mercè Conesa, marca com a objectiu per al proper curs polític mantenir el nivell de qualitat de vida a la ciutat, molt superior segons ella a municipis de l'entorn. Per aconseguir-ho en un context de crisi que no permet disposar d'un pressupost ampli, Conesa aposta per blindar els serveis socials mantenint pressupostos de dèficit zero i generant un context econòmic que permeti la instal·lació d'empreses. L'alcaldessa ha fet balanç del primer any del mandat coincidint amb l'emissió del programa 'Línia directa amb l'alcaldessa' de Cugat tv.



Conesa ha subratllat que l'Ajuntament ha de prioritzar no gastar més del que s'ingressa i que l'actual pressupost permet mantenir els serveis que un municipi ha de garantir per legislació. Segons l'alcaldessa, un dels problemes amb què es troba el consistori és la infradotació de les transferències d'altres administracions, com la Generalitat i el govern espanyol. En aquest sentit, ha posat d'exemple el fet que la Generalitat destinarà 875 euros per plaça d'escola bressol en lloc dels 1.000 anunciats recentment. Conesa ha assegurat a Cugat.cat que no s'incrementarà la càrrega a les famílies, però que s'haurà d'ajustar el servei als marges que marca la llei en àmbits com, per exemple, la ràtio d'alumnes per aula.

Mercè Conesa

Les escoles bressol estan per sota la ràtio i ens hem de posar al nivell que marca la llei. Analitzarem com adaptar el servei perquè sigui sostenible.


Per a la resta del mandat, l'alcaldessa també considera primordial continuar treballant per garantir el millor entorn per a l'activitat econòmica i, de retruc, frenar l'augment de l'atur, que a la ciutat ha crescut un 5'8% en un any. Segons Conesa, l'objectiu és facilitar la feina a les empreses perquè s'instal·lin al municipi.

Mercè Conesa

Hem de possibilitar que les empreses vinguin a Sant Cugat. No serà l'administració la que crearà llocs de feina.


Pel que fa al soterrament de les línies d'alta tensió a Valldoreix i Mira-sol, Conesa ha reiterat que l'Ajuntament i l'EMD hi tenen una partida pressupostària assignada, i que el projecte té el vistiplau del conseller d'Empresa i Ocupació tot i que falta la concreció econòmica del govern.

En aquest balanç, Conesa ha afegit que no té pensat fer cap canvi al cartipàs municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.