El ple rebutja crear un cens dels béns immobles de confessions religioses


Temes relacionats

El PSC i ICV-EUiA volen que Sant Cugat cobri l'IBI de propietats d'entitats religioses no vinculades al culte (29/mai/12)


  • Comparteix:

Els espais de culte estan exempts de la proposta

Els espais de culte estan exempts de la proposta

El ple ha rebutjat crear un cens dels béns immobles registrats per les confessions religioses de la ciutat. El PSC i ICV-EUiA demanaven obtenir aquesta informació per poder decidir si l'Ajuntament ha de cobrar l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) a totes aquelles propietats d'entitats religioses no vinculades directament al culte religiós i a serveis socials. La CUP ha donat suport a la proposta mentre que CiU i el PP hi han votat en contra.

El PSC i ICV-EUiA han fet front comú per demanar que l'Ajuntament creés un cens on es recollissin tots els béns immobles que posseeixen les entitats religioses de la ciutat. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha volgut deixar clar que aquesta informació és necessària per avaluar quin impacte tindria que aquestes entitats passessin a pagar l'IBI.

Ferran Villaseñor

Volem saber les dades per analitzar quina és la situació a la nostra ciutat. A partir d'aquí podríem debatre si seria o no una bona proposta per Sant Cugat.


En línies similars s'ha expressat la CUP, que tot i proposar una esmena a la proposta que no ha prosperat, ha donat el seu vot a favor. Des de CiU, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha recordat que el padró municipal actualitza tots els béns immobles del municipi, també el de les entitats religioses. Brugarolas, però, ha afegit a més que un dels punts que demanava la moció, el d'instar al Congrés a modificar la Llei d'Hisendes Locals, ja ha rebut el vot contrari del partit que govern a l'Estat espanyol, el PP. Tot i això, ha obert la porta a facilitar tota la informació d'aquest àmbit als partits.

Carles Brugarolas

Ja ha quedat clat l'IBI de les entitats religioses no es tocarà. Però estic diposat a aportar totes les dades que necessitin.


El PP, per la seva banda, ha destacat que avui en dia l'ordenament jurídic ja recull els mecanismes necessaris per conèixer els béns immobles que té l'Església. Tot i així el portaveu del PP, Jordi Carreras, ha recordat que l'exempció de l'IBI recull més entitats a part de les religioses.

Jordi Carreras

L'excepció de l'IBI afecta entitats de diferents naturaleses. No entenc per què només es demana un cens dels béns immobles de les confessiones religioses.


L'actual exempció de l'Església catòlica en el pagament de l'IBI de les seves propietats és fruit d'un acord entre l'Estat espanyol i la Santa Seu signat el 1979. La resta d'entitats i confessions religioses van incorporar-se a l'acord del 1992.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.