Sant Cugat promocionarà les activitats agràries urbanes i l'autoconsum alimentari


Temes relacionats

Els partits, units per fomentar l'activitat agrària i dinamitzar els consells de barri (18/jun/12)

CiU es posiciona a favor de l'agricultura local (11/jun/12)


  • Comparteix:

La moció reclama fer un inventari dels terrenys de titularitat pública i privada on poder fer horts

La moció reclama fer un inventari dels terrenys de titularitat pública i privada on poder fer horts

Promocionar les activitats agràries urbanes a la ciutat, afavorir l'autoconsum alimentari i valoritzar els productes de proximitat són els principals objectius que es marca la ciutat en matèria ecològica després de l'aprovació aquest dilluns al ple d'una moció institucional. El text, originalment de CiU i la CUP, recull el compromís de crear acords de cessió temporal per a terrenys privats en desús i la promoció d'espais de titularitat pública per a ús agrari.

La moció reclama a l'Ajuntament fer un inventari dels terrenys de titularitat pública i privada que podrien aprofitar-se i que faci les gestions necessàries per poder-los treballar. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, remarca que ara es promouran als espais de titularitat pública noves promocions d'ús agrari.

Joan Puigdomènech

L'Ajuntament promourà als espais de titularitat pública noves promocions d'ús agrari. Presentarà possibles ubicacions en el termini de tres mesos.


Les mesures acordades en la moció institucional van en la via de crear una font de riquesa per a l'autoconsum, la incorporació del contacte amb la terra com a criteri paisatgístic urbà, el retrobament de Sant Cugat amb les seves arrels agràries i posar al descobert la factura ambiental amagada dels productes produïts en la llunyania.

Amb aquesta moció, el consistori promourà programes d'horts socials encaminats a la inserció laboral i la inclusió social, potenciarà la constitució de cooperatives que donin sortida als productes sobrants de l'autoconsum i desenvoluparà un pla d'acció local per promoure els productes proximitat en el teixit comercial i social de la ciutat, entre d'altres mesures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.