El ple aprova un pla per avançar cap a la igualtat de gènere a l'Ajuntament


  • Comparteix:

Exterior ajuntament / Font: Viquipèdia.org

Exterior ajuntament / Font: Viquipèdia.org

L'Ajuntament vetllarà per l'equilibri entre homes i dones als seus llocs de treball gràcies al Pla Intern d'Igualtat de Gènere aprovat al ple d'aquest dilluns. El pla ha superat el tràmit amb els vots a favor de totes les formacions, tret del PP. El document incorpora una diagnosi on avalua diversos indicadors sobre l'estat actual de l'equitat i un plec de mesures a posar en marxa els propers quatre anys.

El pla ha estat negociat amb els representants dels treballadors i ha comptat amb aportacions de la Diputació de Barcelona. El document parteix d'una anàlisi de la situació d'homes i dones al consistori i posa de manifest que, tot i està més desenvolupada que a altres administracions i corporacions, hi ha punts a millorar.

El tinent d'alcalde de Governació, Jordi Puigneró, ha situat evitar estereotips i garantir la igualtat d'oportunitats com els objectius de futur del pla.

Jordi Puigneró

Evitar estereotips i obstacles laborals basats en el gènere, garantir la igualtat d'oportunitats, afavorir l'equilibri entre homes i dones a tots els nivells de responsabilitats.


La CUP ha donat suport al pla tot i que n'ha lamentat la poca concreció en alguns aspectes. ICV-EUiA també hi ha votat a favor, encara que ha criticat algunes llacunes en la diagnosi en què es basa. El PSC també ha secundat el pla, però ha recordat que la diagnosi posa de relleu que en molts indicadors el resultat actual no és satisfactori i també ha trobat a faltar més ambició al document.

El PP ha estat l'única formació que ha votat en contra d'aquesta iniciativa perquè té un component ideològic que no comparteix. El regidor Bruno de Salvador ha explicat que la ideologia de gènere es basa en principis equivocats en aplicar el concepte de gènere a les persones.

Bruno De Salvador

La ideologia de gènere parteix d'un criteri fals. Les persones no tenen gènere, tenen sexe. Les paraules tenen gènere. Això té conseqüències nefastes.


La posada en marxa del pla suposarà una partida de 1.000 euros a tasques de sensibilització i formació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.