SI engega una campanya contra la venda de Tabasa


  • Comparteix:

Peatge dels Túnels de Vallvidrera, a Sant Cugat, gestionat per Tabasa / Font: Upc.edu

Peatge dels Túnels de Vallvidrera, a Sant Cugat, gestionat per Tabasa / Font: Upc.edu

Solidaritat per la Independència (SI) ha posat en marxa una campanya per lluitar en contra de la privatizació de l'empresa que gestiona els Túnels de Vallvidrera i el Túnel del Cadí. Tabasa és una empresa pública amb un 96% propietat de la Generalitat i amb participació de l'Ajuntament de Sant Cugat, el de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Barcelonès.

Segons la formació independentista, les dues infraestructures que gestiona la Generalitat poden generar uns 1.700 milions euros, mentre que l'administració 'les vol malvendre per uns 400 milions d'euros', per tant 'regalaria 1.300 milions a Abertis'.

Amb la privatizació Tabasa deixarà d'estar obligada a reinvertir els seus beneficis en obres públiques a Catalunya. En aquest sentit, la companyia ha finançat l'estació de FGC de Vollpelleres i el seu aparcament, entre d'altres. En canvi, segons SI, la venda de les dues infraestructures serviran per inflar els comptes d'Abertis, companyia que guanya més de 200 milions d'euros anuals.

Tabasa va facturar 40'3 milions d'euros el 2010 i va obtenir uns beneficis de 8'3 milions. De la seva banda, el Túnel del Cadí va acabar el 2010 amb una facturació de 4'46 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.