La direcció local d'ERC es reserva les seves preferències sobre un govern nacionalista o bé d'esquerres


  • Comparteix:

Els dirigents locals opten per un govern entre ERC, CIU i PSC.

Els dirigents locals opten per un govern entre ERC, CIU i PSC.

La direcció d'Esquerra Republicana a Sant Cugat subscriu la línia oficial del partit a nivell nacional de segellar un govern de concentració a tres que aplegui Convergència i Unió i PSC. Tot i que ERC manté a Sant Cugat i a Valldoreix, precisament, els dos governs més factibles, ara com ara, cap dirigent republicà ha volgut declinar-se per un o altre.

Els dirigents locals d'Esquerra prefereixen no pronunciar-se sobre el procés negociador que els republicans estan duent a terme i han manifestat el seu 'màxim respecte' cap als futurs pactes per formar govern.

Davant la possibilitat de segellar un pacte nacionalista amb Convergència i Unió, o un tripartit d'esquerres, amb PSC i ICV-EUiA, els membres de la secció local opten, en canvi, per un govern que aplegui Convergència i PSC.

El president d'ERC, Jaume Massanés, ha volgut manifestar el seu absolut respecte cap al procés negociador. Davant la disjuntiva d'optar per un govern nacional o d'esquerres, Massanés ha optat per no declinar-se cap a un o altre pacte:

Jaume Massanés

No em puc pronunciar. Respecto el procés negociador.


El portaveu municipal, Eduard Pomar, per la seva banda, creu que la direcció nacional acabarà pactant amb la força que ofereixi més garanties de futur per Catalunya:

Eduard Pomar

Crec que cal examinar qui ofereix més per fer avançar Catalunya.


El president de les JERC, Ramon Puigneró, creu que els republicans han de pactar amb qui s'avingui a aplicar més punts dels programa d'Esquerra:

Ramon Puigneró

Pactarem amb qui estigui disposat a aplicar més el nostre programa.


El grup d'opinió creat recentment per Jaume Busquets i David Sampere amb un grup de militants d'Esquerra sota la nom de 'Esquerra, Catalanisme i Progrés' també opta pel tripartit de concentració. Com a mal menor, si aquest no és possible, l'expresident d'ERC, Jaume Busquets, diu que cal 'llegir' el resultat de les eleccions:

Jaume Busquets

Jo crec que el millor és PSC i CIU junts. Si no és possible cal 'llegir' el resultat de les eleccions.


De tota manera, Busquets creu que Sant Cugat és un mirall 'polític' del que passa a Catalunya, i en aquest sentit creu que els pacte a l'Ajuntament entre ERC i CIU pot 'marcar' per on aniran les coses.

Tot i que, avui, Esquerra Republicana es torna a reunir amb Convergència i Unió i amb el Partit dels Socialistes, fins dimarts que ve no està previst que es pronunciï sobre quin pacte de govern prefereix. De moment, els republicans tenen garantida la presidència del Parlament, que recauria en Ernest Benach.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.