El PSC vol fer front comú per blindar els horaris comercials


Temes relacionats

El ple aprova un pla per avançar cap a la igualtat de gènere a l'Ajuntament (20/jun/12)

El PSC aposta per la creació d'un consell municipal de la dona (29/mai/12)


  • Comparteix:

Els dos regidors del PSC durant la roda de premsa

Els dos regidors del PSC durant la roda de premsa

El PSC fa una crida als partits per posicionar-se contra la llibertat d'horaris d'obertura del petit comerç. Els socialistes locals critiquen la intenció del govern espanyol d'alliberar els horaris comercials i consideren que la proposta dels populars va en detriment del comerç de proximitat. El PSC de Sant Cugat creu que l'estat envaeix competències de les comunitats i que la proposta de llei de l'executiu de Mariano Rajoy provocarà competència deslleial entre les superfícies comercials.

El govern espanyol vol que a partir del 2013 els comerços puguin obrir com a mínim 10 festius a l'any i no vuit, com passa ara a Catalunya. També vol que tinguin llibertat horària tots els comerços de menys de 300 metres quadrats. Aquí, el límit està per sota dels 150 i en establiments d'alimentació.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha criticat aquesta mesura en roda de premsa i ha apostat per tractar-la en junta de portaveus amb tots els partits amb representació al ple per prioritzar el comerç de proximitat a Sant Cugat. Segons els socialistes, el petit comerç està desavantatge enfront les grans superfícies comercials.

Ferran Villaseñor

El PSC proposa una declaració de consens entre les diferents forces per determinar la millor solució d'horaris comercials, prioritzant el petit comerç


D'altra banda, el PSC torna instar l'Ajuntament a crear un consell municipal de la dona. Els socialistes portaran al proper ple una moció en aquest sentit, després de retirar una similar al ple de juny, quan l'equip de govern va presentar el pla d'igualtat. Segons els socialistes la ciutat necessita fer un pas més en aquesta matèria i posen en dubte l'aplicabilitat d'aquest pla, recentment aprovat al ple. El PSC critica la 'poca aposta' del govern en aquest sentit i demana més participació de tots els partits per elaborar fulls de ruta d'aquestes característiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.