Lluís Recoder pren possessió de l'escó de diputat en el Ple de constitució de la nova Cambra


  • Comparteix:

Aquesta serà la segona legislatura de Recoder com a diputat al Parlament.

Aquesta serà la segona legislatura de Recoder com a diputat al Parlament.

Lluís Recoder pren posessió avui de la seva acta de diputat durant la sessió de composició del nou Parlament. Recoder ha mostrat la seva voluntat de lluitar per fer avançar Sant Cugat i la comarca des del seu escó en aquesta setena legislatura. L'alcalde s'ha mostrat confiat que de cara al debat d'investidura, el dia 15, la federació nacionalista hagi pogut tancar un acord per formar govern encapçalat, diu, per Artur Mas.

Avui quedarà formalment configurada la mesa del parlament que amb tota seguretat estarà presidida pel republicà Ernest Benach ja que tan CIU com PSC ja han avançat que votaran a favor del candidat d'Esquerra Republicana.

En la sessió d'avui, Lluís Recoder pendrà possessió oficialment de la seva acta de diputat. L'alcalde s'ha mostrat il·lusionat per treballar, en aquesta setena legislatura, per fer avançar Sant Cugat i, per extensió, Catalunya:

Lluís Recoder

Ho afronto amb il·lusió i ganes de treballar per fer realitat un projecte polític i treballar per la comarca.


La composició de la mesa del Parlament serà possiblement de 2 membres per CIU, 2 per PSC, 2 per ERC, i el que queda serà o bé per Iniciativa per Catalunya o pel Partit Popular.

Tot i algunes fonts indiquen que la primera vicepresidència podria ser per la federació nacionalista, Recoder creu que la composició d'avui no serà pas definitiva i deixarà les portes obertes a possibles canvis en funció de com quedin finalment els pactes de govern.

En aquest sentit, Recoder s'ha mostrat confiat que finalment els republicans arribaran a un acord amb la federació, atenent les prioritats que té plantejades avui Catalunya, com són un nou sistema de finançament i un nou estatut d'Autonomia. Lluís Recoder creu que la ciutadania no entendria que CIU quedés a l'oposició:

Lluís Recoder

No s'entendria que la força vencedora de les eleccions quedés a l'oposició. Cal una entesa per tirar endavant un nou estatut i sistema de finançament.


Després de la constitució del Parlament, el següent ple serà el d'investidura del president, que començarà el dia 15. A la primera sessió el candidat presentarà el seu programa i els altres dos dies està previst que es faci el debat i primera votació, en què es requereix majoria absoluta, és a dir, un mínim de 68 vots a favor.

En cas que no s'aconseguís aquesta majoria, es convocaria una segona votació en el termini de 48 hores, en què la majoria simple és suficient per a la investidura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.