Els santcugatencs se sumen a les marxes per la independència


Temes relacionats

La Marxa cap a la Independència arriba a Sant Cugat ( 6/jul/12)


  • Comparteix:

Moment de la marxa a l'estació de Sant Cugat dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC)

Moment de la marxa a l'estació de Sant Cugat dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC)

Més d'un centenar de persones s'han aplegat a la marxa per la independència que aquest divendres ha recorregut els principals punts de la ciutat i ha finalitzat a la plaça de la Vila. Davant l'ajuntament, l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre ha llegit el manifest signat per la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), on s'ha parlat de dos finals per a Catalunya: la seva dissolució com a nació dins d'Espanya o bé la seva independència de l'Estat espanyol.

Amb càntics independentistes, la marxa ha transcorregut pel centre de Sant Cugat. Punts com l'estació de Sant Cugat dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), la plaça d'Octavià i el final a la plaça de la Vila han estat alguns dels llocs per on ha passat la caminada. A l'arribada a l'ajuntament, l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre ha llegit un manifest a favor de la independència, on ha destacat que el futur de Catalunya passa per ser un estat independent.

La marxa, organitzada per Sant Cugat per la Independència, ha aplegat també membres de l'ANC de Bellaterra i Rubí. El membre de l'ANC local Joan Contijoch s'ha mostrat satisfet per la marxa d'aquest divendres a Sant Cugat perquè no acostuma a ser una ciutat de manifestacions.

Joan Contijoch

Sant Cugat no és un poble que es prodigui en manifestacions. Estem molt satisfets. La gent ha vingut amb alegria i amb empenta.


De la seva banda, el regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, que ha recollit el manifest que l'hi han fet arribar els membres de l'ANC de Sant Cugat, ha donat el seu suport a la iniciativa, com ja va fer el consistori fa uns mesos sumant-se a l'Associació de Municipis per la Independència.

Raül Grangé

En aquests moments hi ha una gran massa social en el nostre país, i que és creixent ,que creu que aquest és el camí apropiat pel nostre país i l'Ajuntament no podia fer altre cosa que donar el seu suport.


Els Castellers de Sant Cugat s'han sumat al final de l'acte carregant un pilar de 4. Les marxes per la independència van començar la setmana passada amb una concentració de cotxes a Lleida i finalitzaran l'Onze de Setembre amb una manifestació a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.