CiU alertarà al ple del perill de disminuir els ajuts per als discapacitats


Temes relacionats

ASDI i el Taller Jeroni de Moragas agraeixen els pagaments de la Generalitat, tot i el retard ( 7/oct/11)

Les entitats socials es familiaritzen amb el circuit de salut de Coll Favà (27/set/11)


  • Comparteix:

El Taller Jeroni de Moragas / Font: Santcugatentitats.net

El Taller Jeroni de Moragas / Font: Santcugatentitats.net

CiU presentarà una moció al ple de juliol per instar el govern espanyol a mantenir els ajuts a les persones amb discapacitat que treballen en centres especials. Actualment, 28 treballadors de la cooperativa Taller Jeroni de Moragas podrien veure perillar el seu lloc de feina en cas que prosperi el projecte de llei que preveu reduir en un gairebé 57% els ajuts a aquest tipus d'entitats.

El projecte de llei de pressupostos de l'Estat per al 2012 contempla una disminució del 56,92% sobre la partida per a Polítiques Actives d'Ocupació per a les comunitats autònomes. Actualment, aquesta subvenció es correspon amb el 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI) de les persones que treballen en aquests centres.

La moció vol instar el govern espanyol i la Generalitat a mantenir aquestes ajudes, i també pretén establir un pla estratègic amb les entitats afectades per mantenir la seva sostenibilitat. Els 28 treballadors del Taller Jeroni de Moragas, inclosos en els Centres Especials de Treball (CET), perceben un salari que podria veure's seriosament afectat en cas que el projecte de llei prosperi. La portaveu de CiU, Cristina Paraira, considera que l'Ajuntament s'ha de posar al costat d'aquestes persones en aquests moments de dificultat.

Cristina Paraira

Hem pensat que havíem d'estar a prop d'aquests col·lectius vulnerables.


Sant Cugat compta amb prop de 280 persones amb algun tipus de discapacitat, de les quals 121 pertanyen als CET o als Centres Ocupacionals (CO). En aquest sentit, Paraira ha advertit que a la llarga la mesura també podria afectar a altres persones incloses en aquests centres, repartits entre el mateix Jeroni de Moragas, l'associació Pro-Disminuïts Psíquics i Físics (ASDI) i l'associació Telefònica que atén persones amb discapacitat (ATAM).

Tot i que es tracta d'una moció impulsada per CiU, els partits polítics amb representació al consistori es troben en converses perquè el text esdevingui institucional. Alguns ajuntaments catalans ja han aprovat mocions amb un esperit semblant, com els de Martorell i Santa Coloma de Gramenet, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.