Òmnium insta els polítics a avançar en el dret a decidir dos anys després del 10J


Temes relacionats

Sant Cugat s'uneix a la marxa contra la retallada de l'Estatut amb una resposta massiva i unitària (11/jul/10)


  • Comparteix:

La manifestació va omplir els carrers de Barcelona / Font: racocatala.cat

La manifestació va omplir els carrers de Barcelona / Font: racocatala.cat

Òmnium Cultural de Sant Cugat destaca l'impuls que la manifestació del 10 de juliol d'ara fa dos anys ha donat a la societat catalana per reclamar el dret a decidir el futur del país. D'altra banda, l'entitat lamenta que la classe política vagi a remolc de la ciutadania i que això suposi un fre per a les aspiracions nacionals catalanes. Segons la presidenta d'Òmnium a la ciutat, Maria Rosa Caballé, de cara el futur Catalunya ha de mirar cap a Europa i no cap a Espanya.

La sentència del Tribunal Constitucional que retallava alguns punts del l'Estatut de Catalunya va ser contestada per la societat catalana amb una resposta massiva a una marxa liderada pel lema 'Som una nació, nosaltres decidim'. La manifestació impulsada des d'Òmnium Cultural va rebre els suport de la majoria de partits polítics catalans com també moltes entitats i associacions.

Òmnium Cultural de Sant Cugat considera que la cita va ser un punt d'inflexió que ha fet que la ciutadania catalana 'sigui més radical o més lúcida'. Però dos anys després Òmnium considera que la classe política està actuant com un fre a la voluntat de la societat catalana de poder decidir el seu futur. La presidenta de l'entitat cultural a la ciutat, Maria Rosa Caballé, lamenta aquesta actitud però confia en la pressió popular per fer canviar aquesta situació.

Maria Rosa Caballé

A la manifestació es va cridar: 'Volem polítics que enms permetin avançar!'. Això defineix el moment que estem passant. Però sóc optimista.


Segons Caballé, Catalunya ja ha acabat amb Espanya i aposta per situar l'horitzó a Europa tant a nivell polític, com social i econòmic.

La manifestació de fa dos anys va comptar amb una important presència santcugatenca des de l'àmbit institucional, el polític, l'associatiu, a banda dels centenars de santcugatencs que hi van participar a títol individual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.