La reducció del 30% dels regidors restaria representants a CiU, PP i CUP


Temes relacionats

Supressió del 30% de regidors i de la paga de Nadal als empleats públics (11/jul/12)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple municipal

Imatge d'arxiu del ple municipal

CiU, PP i CUP perdrien representació al ple municipal si s'aplica a Sant Cugat la reducció del 30% dels regidors dels consistoris anunciada pel president espanyol, Mariano Rajoy. El plenari passaria de 25 a 17 electes. Si es prenen com a referència els resultats de les eleccions de fa un any i s'hi aplica la Llei d'Hondt, CiU mantindria la majoria absoluta, tot i que perdria cinc regidors. El PP passaria de quatre a dos, el PSC i ICV-EUiA es quedarien igual i la CUP perdria un dels seus dos seients.

Una rebaixa del 30% dels actuals 25 regidors implicaria una reducció matemàtica fins als 17'5 regidors, fet que obligaria a arrodonir el nombre a la baixa (17) per obtenir un nombre de regidors senar. Si el ple es quedés amb 17 representants, amb els resultats dels comicis locals de l'any passat CiU mantindria la majoria absoluta amb 10 regidors, tot i que en perdria cinc respecte els actuals 15. El PP seria la segona força amb dos regidors, la meitat dels quatre actuals, tot i que s'hauria quedat a pocs vots d'un tercer. El PSC i ICV-EUiA es mantindrien amb dos regidors per partit, mentre que la CUP es quedaria amb un representant en lloc dels dos actuals.

En termes relatius, les forces més perjudicades serien el PP i la CUP, que perdrien la meitat dels seus regidors, i CiU, que es quedaria sense un terç de representants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.