El soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol s'iniciarà al setembre


Temes relacionats

Conesa preveu l'inici del soterrament de les línies d'alta tensió abans del 2013 ( 3/jul/12)

Les línies d'alta tensió se soterraran al 2013 a meitat de preu ( 2/jul/12)

Paraira (CiU): 'Soterrar l'alta tensió depèn de la resta d'administracions' (16/jun/12)

L'oposició reclama respostes sobre el soterrament de les línies d'alta tensió (14/jun/12)

La FAV assegura que el soterrament de les línies d'alta tensió està en perill (11/jun/12)

La Candidatura de Progrés de Valldoreix alerta que el soterrament de les línies d'alta tensió està en perill ( 5/jun/12)


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, i el president de l'EMD, Josep Puig, han fet l'anunci en roda de premsa

L'alcaldessa, Mercè Conesa, i el president de l'EMD, Josep Puig, han fet l'anunci en roda de premsa

Les obres de soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol s'iniciaran la segona quinzena de setembre. Així ho han anunciat l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix després de la reunió que han mantingut aquest dimecres amb representants d'Endesa i l'Institut Català de l'Energia. Les dues administracions locals s'han compromés a avançar els diners que la Generalitat no pot assumir a hores d'ara i que els seran retornats en tres anys, del 2013 al 2015.

Les tres administracions implicades en el projecte, Ajuntament, EMD i Generalitat, han arribat finalment a un acord econòmic en què els dos ens locals assumiran els 1'5 milions d'euros que haurien de correspondre a l'aportació del govern català. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que aquests diners seran retornats en tres anys i que s'ha pogut fer front perquè el cost de l'obra s'ha reduït a 3'93 milions d'euros, gairebé la meitat del previst inicialment.

Mercè Conesa

Des de l'Ajuntament i l'EMD avançarem el 1'5 milions d'euros de la Generalitat. Amb els diners que teniem pressupostats ho podrem cobrir.


Concretament, l'Ajuntament posarà 1'86 milions d'euros, dels quals 900.000 corresponen a la Generalitat, i l'EMD 2'07 milions d'euros, dels que 600.000 també els seran retornats pel govern català.

El final de les obres està previst per la primavera de 2013, tot i que no hi ha una data tancada. El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha destacat la prudència amb què s'han dut les negociacions fins a l'últim moment.

Josep Puig

Hem mantingut un cert mutisme perquè estàvem negociant el tancament de l'execució de l'obra. S'ha generat un cert alarmisme, però en cap moment hem deixat d'estar treballant.


El cost total de les operacions de soterrament és d'uns set milions d'euros, dels quals Fecsa-Endesa n'ha assumit una part. La Generalitat ha demanat una subvenció a l'executiu espanyol en favor de la companyia elèctrica.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Una notícia excel·lent. Les accions conjuntes i coordinades dels partits, associacions, entitats i ciutadania han salvat el projecte. A la dreta mateix d’aquesta notícia, a la secció notícies relacionades, podeu veure una de les accions coordinades: la denúncia sistemàtica del problema per part dels partits. I una altra visiteu www.mesvdx.cat Ara cal vetllar pel correcte compliment i cal vigilar que es faci efectiu el retorn dels diners bestrets per Valldoreix i Sant Cugat. I en relació a la discreció amb que s’ha portat la qüestió, pot ser sí sr. Puig, però no fer res també és una forma molt discreta d’actuar. I la realitat és que fins que tots no ens hi hem posat tots, tant l’EMD com l’Ajuntament estaven ben adormits.

Rafael Serra Fuster. Enviat el 12/jul/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.