Reacció local de CiU contra la modificació de la Llei de Bases de Règim Local


Temes relacionats

L'Ajuntament defensa les seves competències en educació (15/jul/12)

L'increment de l'IVA costarà 1'5 milions a l'Ajuntament (13/jul/12)


  • Comparteix:

Una cinquantena d'alcaldes de CiU s'han concentrat a les portes del Palament / Font: CiU

Una cinquantena d'alcaldes de CiU s'han concentrat a les portes del Palament / Font: CiU

L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha sumat a l'acte que una cinquantena d'alcaldes de CiU han protagonitzat davant les portes del Parlament per rebutjar la modificació de la Llei de Bases de Règim Local anunciada la setmana passada pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Els alcaldes de la federació nacionalista han demanat a Madrid que suprimeixi estructures de l'Estat espanyol en lloc de retallar competències locals.

Alcaldes i regidors de CiU de 50 municipis catalans, entre ells Sant Cugat, s'han concentrat aquest dimarts a les portes del Parlament per rebutjar la modificació de la Llei de Bases de Règim Local que consideren 'un atac a l'autogovern de Catalunya' i que creuen que respon a una 'estratègia recentralitzadora per perjudicar el país'. En un acte institucional, la federació ha titllat de 'vulneració flagrant' la modificació d'aquesta llei i ha recordat que els municipis catalans han mancomunat serveis a través dels Consells Comarcals.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha manifestat que l'Estat espanyol no assumeix la responsabilitat que li pertoca i que té una actitud 'morosa i expoliadora amb Catalunya'.

Carles Puigdemont

L'Estat espanyol té la mà molt llarga per esprémer els recursos econòmics del nostre país, però és fa l'orni amb la responsabilitat que li pertoca.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha sumat al manifest que també exigeix la supressió de les administracions estatals que tenen competències transferides, com són Cultura i Sanitat. Conesa ha destacat que 'el més preocupant és saber què passarà amb serveis com els de l'escola bressol, que fins ara han ofert els ajuntaments amb un esforç pressupostari, quan l'estat ha deixat a zero la partida de 0 a 3 anys'.

L'alcaldessa ha carregat contra el govern espanyol i ha assegurat que 'no es permetrà que es laminin el serveis dels ajuntaments perquè són l'administració més propera al ciutadà'.

La federació ha lamentat que l'Estat espanyol no hagi demanat l'opinió dels municipis en la modificació de la llei i ha afirmat que la proposta de Governs Locals de la Generalitat és 'fruit del diàleg'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.