El ple tomba la proposta del PSC de crear un Consell per a Dones


Temes relacionats

El PSC aposta per la creació d'un consell municipal de la dona (29/mai/12)


  • Comparteix:

La proposta dels socialistes ha estat rebutjada per CiU i el PP

La proposta dels socialistes ha estat rebutjada per CiU i el PP

La proposta del PSC de crear un Consell Municipal de Dones ha estat tombada aquest dilluns al ple municipal amb els vots en contra de CiU i PP. Els socialistes pretenien incorporar aquest organisme al pla d'Igualtat municipal per abordar de manera transversal la igualtat i l'equitat de gènere en tots els àmbits de ciutat, però nacionalistes i populars han considerat que no és una eina transversal adequada.

El regidor del grup municipal socialista Pere Soler ha defensat la moció perquè el ple aprovés una moció per crear un Consell específic per a dones. Segons els socialistes, la intenció del nou organisme era incorporar les aportacions del sector femení santcugatenc, a través de la seva participació en el Pla d'Igualtat de la ciutat.

Pere Soler

La nostra intenció és constructiva. Nosaltres portem en el programa electoral la creació d'un Consell municipal de la dona, que abordi transversalment la igualtat i equitat de gènere.


CUP i ICV-EUiA s'hi han mostrat a favor, tot i que els independentistes han matisat que la igualtat de gènere és un problema estructural de la societat, que va més enllà de les parets de l'ajuntament.

De la seva banda, CiU ha defensat que aquest consell seria el contrari d'una eina transversal. Segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, no s'ha de crear un organisme a part per a les dones, sinó incloure la participació femenina i la perspectiva de gènere en els diferents consells de ciutat que ja existeixen.

Mercè Conesa

És als altres consells que s'ha d'incorporar la dona. Aquests consells són els que han de tenir la perspectiva de gènere.


El PP s'ha oposat també a aquesta moció al·legant que la dona ha de tenir les mateixes oportunitats que els homes, però no s'ha de caure en la discriminació positiva.

Sant Cugat disposa d'un Pla d'Igualtat, que es va aprovar per unanimitat al ple de febrer de 2006.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És bo matisar que el pla d’igualtat aprovat anteriorment al Ple era de caràcter intern i organitzatiu de l’ajuntament i algunes empreses municipals, en el que constaven certes mancances o realitats “pocs satisfactòries” i que calia millorar. La proposta precisament anava dirigida complementar l’elaboració del pla que teòricament s’està fent perquè Sant Cugat esdevingui una ciutat igualitària. Que aquest portés una visió femenina de la ciutat i un fòrum transversal on afrontar tots els reptes que tenim com a ciutat en termes d’igualtat de gènere, equitat i igualtat d’oportunitats. Pere Soler. Regidor PSC

PERE SOLER. Enviat el 18/jul/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.