El 'cas Palau' torna a esquitxar l'adjudicació de les obres del PAV3


Temes relacionats

CiU insta el PSC a deixar d'embrutar la imatge de Sant Cugat pel Cas Palau (21/mar/11)

El PSC reclama a l'equip de govern més explicacions sobre el Cas Palau (21/mar/11)

La Fiscalia demana investigar el pagament de comissions a CDC a través del Palau ( 3/nov/10)

L'equip de govern reitera que l'encariment de les obres del PAV3 està justificat (12/jul/10)

El Parlament demana a l'Ajuntament l'expedient d'adjudicació de les obres del PAV3 ( 9/jul/10)

L'oposició demana transparència sobre el 'cas Palau' i la presumpta vinculació amb Sant Cugat ( 1/jul/10)

ERC demana a l'Ajuntament transparència, claretat i contundència arran les informacions aparegudes del 'cas Palau' (30/jun/10)

L'alcalde nega cap relació de l'Ajuntament amb el 'cas Palau' i obre la porta a querellar-se contra Fèlix Millet ( 1/jul/10)


  • Comparteix:

L'exgerent de l'Ajuntament, Jordi Turull, (segon per l'esquerra) durant la compareixença del Cas Palau / Font: Carles Ribas, El Pais

L'exgerent de l'Ajuntament, Jordi Turull, (segon per l'esquerra) durant la compareixença del Cas Palau / Font: Carles Ribas, El Pais

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) haurà d'abonar una fiança de 3'2 milions d'euros per haver-se beneficiat, presumptament, del saqueig del Palau de la Música. El titular del Jutjat d'Instrucció número 30 de Barcelona, Josep Maria Pijuan, creu que hi ha indicis que CDC es va finançar de manera irregular a través d'un entramat on hi hauria el Palau de la Música i empreses com la constructora Ferrovial, a la qual després es van adjudicar diverses obres, entre elles l'edificació del PAV3 de Sant Cugat, segons diversos diaris. Uns treballs adjudicats directament per l'equip de govern de l'època encapçalat per l'exalcalde Lluís Recoder i el gerent Jordi Turull, actual portaveu de CDC al Parlament.

Segons diverses capçaleres, les investigacions apunten que el partit s'hauria finançat de forma irregular a través d'un desviament de fons. Entre el 2007 i el 2009, dues empreses, New Letter i New Graphic, haurien cobrat almenys 982.000 euros al Palau per uns serveis dels quals es desconeix si es van dur a terme o si bé es van prestar finalment a CDC. Bona part de la quantitat econòmica - 775.000 euros - va ser retornada al partit nacionalista. El Palau, segons el jutge, hauria pagat els 982.000 euros a través de les donacions que la constructora Ferrovial havia fet a la institució. Les donacions, però, no haurien estat estricte mecenatge, sinó que haurien estat un pagament encobert al partit per haver adjudicat a la constructora diverses obres, entre les quals el jutge cita el PAV3.

El juliol de 2010, l'aleshores alcalde, Lluís Recoder, va negar rotundament que l'Ajuntament de Sant Cugat tingués cap coneixement de la negociació d'una suposada comissió entre Fèlix Millet i la constructora Ferrovial per l'adjudicació de les obres del PAV3 de la Rambla del Celler. Des d'aleshores, els partits de l'oposició local han reclamat en diverses ocasions a l'equip de govern explicacions sobre les presumptes irregularitats i un augment del cost del projecte, que es va encarir un 20% respecte el projecte inicial, un fet que l'executiu local va justificar pels problemes tècnics que van sorgir durant la seva construcció.

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha assegurat, en declaracions a Rac1, aquest dijous que la seva formació no es va lucrar mai ni del Palau de la Música ni de l'Orfeó Català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.