CUP: 'L'equip de govern vulnera la llibertat d'expressió'


Temes relacionats

Les esmenes de CiU fan que la CUP retiri la moció sobre el cas Bankia (16/jul/12)

Un informe del secretari obliga a retirar la moció contra Núñez i Navarro (16/jul/12)

Xiulets i cartells contra les retallades del PP aturen el ple uns minuts (17/jul/12)

ERC critica l'alcaldessa per retirar la moció antimonàrquica de la CUP (19/gen/12)

La CUP marxa del ple per la retirada de la moció per declarar Sant Cugat ciutat antimonàrquica (16/gen/12)


  • Comparteix:

El grup municipal de la CUP / Fotografia: Arxiu

El grup municipal de la CUP / Fotografia: Arxiu

La CUP denuncia que l'equip de govern s'escuda en la majoria absoluta per vulnerar la llibertat d'expressió als plens municipals. Els independentistes posen com a exemple la darrera sessió, on se'ls va prohibir presentar una moció per declarar el constructor Núñez i Navarro persona 'non grata' i se'ls va esmenar un text de Bankia fins a perdre l'objectiu inicial.

La CUP lamenta que l'alcaldessa, Mercè Conesa, retirés del ple la moció que volia declarar Núñez i Navarro persona 'non grata' pel seu paper en el conflicte de Torre Negra, un posicionament que consideren un atac a la llibertat d'expressió. Els independentistes recorden que és la segona ocasió en què s'atura una proposta d'aquest tipus, ja que anteriorment se'ls va impedir presentar un text on demanaven el tractament de 'non grata' per a la monarquia espanyola. En aquest sentit, la CUP troba paradoxal que l'alcaldessa acusi d'atacar la llibertat d'expressió els dos regidors de la formació i les persones que van protestar contra les retallades del PP al ple, quan al mateix temps tanca les portes a certs debats polítics.

El portaveu de la CUP, Guim Pros, assegura no comprendre l'actitud de l'equip de govern ja que poden votar en contra del que considerin oportú i amb la seva majoria frenar les mocions. Pros creu que aquestes actuacions responen a la por de permetre debats 'incòmodes' que els poden fer quedar malament.

Guim Pros

No entenem aquesta actitud. Ells tenen l'opció de votar en contra. Creiem que tenen por a debatre qüestions incomòdes per a ells.


Els independentistes també carreguen contra l'equip de govern per utilitzar les esmenes a les mocions per desvirtuar l'objectiu inicial del text. Posen com a exemple la moció que van presentar pel 'cas Bankia', una proposta que, segons la CUP, CiU va esmenar fins a desvirtuar-la. La formació denuncia que el govern local recorre habitualment a aquest recurs per posar traves a aquells punts de debat que els resulten incòmodes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.