Els partits d'esquerra de Sant Cugat donen per fet el pacte ERC, PSC i ICV


  • Comparteix:

Tot sembla indicar que PSC, ERC i ICV governaran la Generalitat els propers 4 anys.

Tot sembla indicar que PSC, ERC i ICV governaran la Generalitat els propers 4 anys.

Les forces d'esquerra a Sant Cugat donen quasi per fet que el pacte tripartit d'esquerres serà el que governarà Catalunya els propers quatre anys. Mentre el PSC i ICV es mostren molt 'il·lusionats' per la imminència de l'acord amb Esquerra, els sotpresident de Convergència i Unió creu que els republicans tindran problemes per explicar 'convincentment' a la seva militància per què trien pactar amb un partit 'sucursalista' de Madrid enlloc de formar un govern 'nacionalment fort'.

Ja quasi ningú dubta que ERC optarà per pactar amb el PSC i Iniciativa per Catalunya per formar govern. A l'espera que l'executiva d'ERC ho confirmi a la reunió que farà aquesa tarda, socialistes i Iniciativa s'han mostrat molt 'il·lusionats' perquè el govern de la Generalitat faci un canvi després de 23 anys de Convergència i Unió.

El portaveu del PSC, Jordi Menéndez, tot i mostrar la seva prudència abans que es pronunciïn les executives dels respectius partits, ha expressat la seva 'il·lusió' perquè es faci efectiu el pacte d'esquerres presidit pel company de files, Pasqual Maragall:

Jordi Menéndez

Estic molt il3Lusionat. Pot ser un moment històric per fer polítiques sociaols de debò.


El portaveu d'Esquerra Republicana,-partit en qui recau a responsabilitat de decidir la composició del proper govern-, creu també que els republicans optaran per un pacte amb PSC i ICV. Eduard Pomar ha volgut argumentar per què davant una opció nacionalista, Esquerra pot haver decantat la balança pel PSC:

Eduard Pomar

Si es vol fer neteja i un canvi, no pot ser que segueixi el partit que ha governat 23 anys.


Iniciativa s'ha mostrat igual d'il·lusionat amb les noves perspectives per formar un nou govern d'esquerres. El seu portaveu, Xavier Boix, creu que s'obre un 'moment històric':

Xavier Boix

És un moment històric. Ara, no doinarem el nostre vistiplau a qualsevol preu.


La federació nacionalista però no 'tira', encara, la tovallola i es resisteix a creure que Esquerra optarà per entregar Catalunya a un partit depenent de Madrid. Els sotspresident de CIU a Sant Cugat, Joan Recasens, ha emplaçat els republicans a explicar per què davant les facilitats ofertes per la federació a un nou sistema de finançament i un nou estatut, opta pel socialisme de Chaves, Bono i Ibarrra:

Joan Recasens

ERC tindrà molt difícil, si es produeix el pacte amb el PSC, que no ho espero, explicar per què opta per un partit sucursalista.


Avui es podria concretar l'anunci del pacte tripartit d'esquerres per al nou govern de Catalunya. A la tarda hi ha convocades reunions dels òrgans de direcció d'Esquerra Republicana, del Partit dels Socialistes i d'Iniciativa. També demà, el president del Parlament, començarà les consultes amb els líders polítics. Dimecres Maragall podria rebre l'encàrrec de formar govern i dissabte, dia 15, podria ser escollit nou president de la Generalitat amb els vots de PSC, ERC, i ICV.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.