El govern exhorta els comerços a acollir-se a la llei catalana d'horaris


Temes relacionats

Satisfacció a la Federació de Comerciants per la nova llei d'horaris aprovada pel Parlament (13/des/04)


  • Comparteix:

Els comerciants de Sant Cugat també han rebut les cartes de la Generalitat / Font: Arpalionline.com

Els comerciants de Sant Cugat també han rebut les cartes de la Generalitat / Font: Arpalionline.com

La Generalitat pressiona per carta a ajuntaments i comerciants perquè ignorin la llei d'horaris espanyola i els recorda que la legislació catalana d'horaris és de compliment obligat. Els advocats de Pimec Comerç, però, admeten que el decret espanyol és vigent a Catalunya i que el govern no pot sancionar les botigues que s'hi vulguin acollir.

Segons la llei catalana, els establiments d'entre 150 i 300 metres quadrats poden obrir un màxim de vuit diumenges o festius a l'any, i tenen un límit de 12 hores diàries d'obertura a repartir entre les set del matí i les 10 de la nit.

En canvi, les mesures anunciades pel consell de ministres de l'Estat espanyol aquest mes determinen que els establiments amb una superfície inferior a 300 metres quadrats tenen plena liberalització horària, cosa que ja estava establerta, amb la diferència que abans les comunitats autònomes podien limitar la llibertat total a les botigues de menys de 150 metres i ara el govern ha suprimit aquesta capacitat. A més, ha incrementat de 72 a 90 hores setmanals els horaris d'obertura en dies feiners.

Sindicats com UGT i CCOO, associacions de comerciants i el govern es van mostrar contraris a la nova legislació espanyola, argumentant que resultarà contraproduent, destruirà ocupació als petits i mitjans comerços i propiciarà que les grans superfícies i centres comercials sotmetin els seus empleats a condicions de treball indignes. La Generalitat va iniciar la setmana passada els tràmits per recórrer a aquesta mesura al Tribunal Constitucional (TC).



  • Comparteix:

COMENTARIS

Terrible, antidemocratico, dictatorial,¡¡¡ como se atreve la Generalitat a presionar a los comerciante!!!, si tengo una empresa la administro como quiero, tener una ley que me autorice a abrir, cuando y cuantas horas quiera, es perfecto. Esto solo pasa en una democracia de baja intensidad, donden le quieren poner puertas al campo. Muchas de mis compras las hago por internet, alguna en empresas alemanas, hasta el té que me gusta lo compro on line. Con todo esto, La Generalitat de atreve a presionar mediante escrito a los comerciantes. Aqui los que tenemos la palabra somos los consumidores, compraremos en los comercios que nos presten mejor servicio.

Maria del Carmen Freidias Garcia. Enviat el 25/jul/12


Los sinsicatos son una autentica lacra, comen de la mano de las subvenciones, que van a decir, lo que les digan, que digan. El dia que tengamos unos sindicatos que vivan de las cuotas de sus afiliados, ese dia tendran credibilidad. ¿Es qué la inspección laboral está de adorno?.¿quieren meter miedo?, eso de que viene el coco no funciona, ademas el Coco es mi tio, Hoy en día los trabajadores tienen medios mas que suficientes, no necesitan a papa estado subvencionado para que vele por sus intereses, lo que necesitamos los trabajadores es, trabajar, si con la ampliación de horarios se crean puestos de trabajo, mejor que mejor. Lo que les pasa a los sindicatos es que cada día los trabajadores desconfiamos mas de ellos, los sindicatos no defienden a los trabajadores, defienden su poltrona, simplemente queremos que algún día,algún gobierno, les quite las subvenciones y que La Generalitat al menos inspire confianza, cosa esta que dista mucho de ser realidad, ¿sera consciente La Generalitat del daño que le hace a la democracia con actuaciones como esta?. Que recurra la ley, los ciudadanos actuaremos en consecuencia, la gente vuelve a hacer sus compras en Andorra, ya se organizan escursiones para ir a Londres a las rebajas de unos famosos almacenes, pero aqui quieren que vivamos en un mundo pequeño, pierdan la esperanza los que mandan, el mundo es muy grande, las autoridades tiene que tomar conciencia de que el cambio social es imparable, adaptarse es imprescindible para no acabar como los dinosaurios, estinguiendose.

Maria del Carmen Freidias Garcia. Enviat el 25/jul/12


Torno a insistir que s'instal · li en aquesta web un traductor per a llengües estrangeres. Vull entendre el que la gent diu encara que com en aquest cas sigui tant de dretes.

Joan Serrallonga. Enviat el 25/jul/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.