Cimera govern-oposició al setembre per tractar el futur dels serveis locals


Temes relacionats

'El Gall del Monestir' analitza la nova llei de bases de règim local (17/jul/12)

El govern espanyol limita les competències dels consistoris per llei (13/jul/12)

Conesa adverteix dels riscos del projecte de Llei de Bases de Règim Local (18/jun/12)


  • Comparteix:

Exterior de l'ajuntament de Sant Cugat

Exterior de l'ajuntament de Sant Cugat

L'alcaldessa, Mercè Conesa, proposa un acord a la resta de formacions polítiques per determinar el futur dels serveis públics municipals. L'objectiu és consensuar, en una trobada al setembre, quines prestacions no obligatòries són indispensables per a la ciutat i buscar fórmules per fer-les sostenibles econòmicament després de la reforma de l'àmbit local impulsada pel govern espanyol.



Amb la reforma de la Llei de Bases de Règim Local, l'executiu espanyol determinarà quines competències han d'assumir els consistoris obligatòriament i quines són de caràcter voluntari. Conesa entén que la reforma vulgui aclarir quines funcions pertoquen a cada administració però està en contra de limitar l'autonomia als ens locals. En aquest context, planteja un acord amb la resta de formacions per determinar el futur dels serveis a la localitat.

Mercè Conesa

Farem una reunió amb els partits per determinar quins serveis no obligatoris són indispensables amb un gran acord.


Segons Conesa, els treballadors municipals no han de patir pels seus llocs de treball tot i les reformes de l'executiu espanyol. En aquest sentit, l'alcaldessa recorda que el cost de personal al consistori és reduït: el 29% dels comptes locals quan hi ha que localitats on frega el 50%.

Mercè Conesa

Hem fet una gestió de personal molt prudent. No hi ha perill per als llocs de treball.


Conesa ha afegit que la reducció del 30% de regidors recollida en la reforma de la Llei de Bases de Règim Local és una mesura de cara a l'aparador. L'alcaldessa argumenta que l'estalvi econòmic serà baix i recorda que bona part dels regidors dels municipis catalans treballen sense rebre cap sou.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.