El PSC denuncia el desmantellament de la Llei de la dependència


  • Comparteix:

El PSC lamenta la laminació de la Llei de la dependència / Font: Xarxanet.org

El PSC lamenta la laminació de la Llei de la dependència / Font: Xarxanet.org

El PSC de Sant Cugat denuncia que el nou pla d'ajust aprovat pel govern del PP suposa un desmantellament encobert i sense diàleg de la Llei de la dependència. A això cal sumar-hi, segons els socialistes, la paràlisi de l'aplicació de la llei per part del govern de CiU. Per aquestes raons, el PSC afirma que el PP i CiU estan aprofitant la crisi econòmica per dur a terme un desmantellament d'aquesta llei amb l'objectiu de convertir un servei de responsabilitat pública i de qualitat amb un servei privatitzat que fomenti les desigualtats socials i deixi sense empara els més desafavorits.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha lamentat que amb el desmantellament de la Llei de la dependència s'està atacant les persones més vulnerables i que més estan patint les retallades. Villaseñor creu que mentre el PP deroga aquesta llei per la via del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) a Catalunya, CiU ha deixat de prioritzar-la en la seva gestió utilitzant la crisi com a excusa.

Ferran Villaseñor

La crisi econòmica serveix al PP i CiU com una excusa per desmantellar un servei de responsabilitat pública i laminar la Llei de la Dependència.


Villaseñor ha assegurat que, al contrari del que assegura el PP, la Llei de la dependència estableix un sistema sostenible si s'aporta el finançament necessari. Per aquest motiu, el PSC considera que les polítiques d'austeritat han de prioritzar 'uns serveis per sobre d'algunes prestacions i, per fer-ho, cal generar aquests serveis'. En aquest sentit, el PSC ha recordat que la inversió en serveis a la dependència té un retorn social molt important.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.