El regidor del PSC Pere Soler vol unes primàries catalanes obertes a tothom


Temes relacionats

El santcugatenc Àlvar Roda participarà en el reglament de les primàries del PSC (10/mai/12)


  • Comparteix:

Pere Soler és regidor del PSC

Pere Soler és regidor del PSC

El regidor del PSC, Pere Soler, dóna al seu suport al manifest 'Per les millors primàries ciutadanes' que signen una dotzena de joves militants del PSC que aposten per un procés de primàries catalanes obertes a la ciutadania i sense censos previs. A títol personal, el regidor socialista santcugatenc considera necessari posar a debat les primàries socialistes per aconseguir una participació que vagi més enllà que la de la mateixa afiliació del partit i certifiqui l'obertura a què es va comprometre el PSC en el seu últim congrés.

'Per les millors primàries socialistes' és el títol del document que ha redactat una dotzena de joves militants de l'ala catalanista del PSC que ocupen o han ocupat càrrecs a la direcció del partit o la Generalitat, durant el govern del tripartit. El manifest reclama un procés de primàries obert a la ciutadania, rebutgen censos previs i exigeix que la votació sigui a dues voltes.

Unes premises que subscriu el regidor del PSC, Pere Soler, que a títol personal ha fet públic el seu suport a la iniciativa d'aquests companys que han activat ja el debat per elegir el candidat socialista a les eleccions catalanes. Segons Soler, totes les formacions polítiques pateixen un cert estancament en les seves estructures d'obertura i servei a la societat.

Pere Soler

Es bo que la gent se senti implicada més enllà del que és un projecte polític. És de les millors maneres en què es pot afrontar una candidatura.


Soler, membre de l'executiva del PSC, no descarta que un procés de primàries que segueixi aquest esquema pogués aplicar-se algun dia a files socialistes locals.

Pere Soler

No descarto que pogués esdevenir d'aquesta manera aquí també a àmbit local. Tots els partits tendirem a l'elecció de candidatures a tots els nivells, en aquest sentit.


El document ja ha estat liurat al primer secretari del PSC, Pere Soler, amb l'objectiu que esdevingui la base dels treballs de la comissió que elaborarà el reglament del procés de primàries. L'expresident de Ciutadans pel Canvi a Catalunya, el santcugatenc Àlvar Roda, forma part d'aquesta comissió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.