Les ciutats que volen referèndum per la independència ja són el 40%


Temes relacionats

Els municipis per la independència marquen el calendari de la consulta ( 7/jul/12)

Sant Cugat s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència (20/des/11)


  • Comparteix:

Alcaldes independentistes posen en valor el paper dels pobles en el camí cap a la independència. / Font: ACN

Alcaldes independentistes posen en valor el paper dels pobles en el camí cap a la independència. / Font: ACN

L'Associació de Municipis per a la Independència (AMI), de la qual forma part Sant Cugat, ha afirmat que les ciutats adscrites a la consulta sobiranista representen un 40% de la població. En un acte a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), alcaldes representants de l'entitat consideren que el referèndum que preparen, que es convocarà quan les localitats adherides constitueixin un 60% de la societat, donarà el 'grau exacte de l'independentisme que hi ha Catalunya'.

El secretari general de l'AMI i alcalde de la CUP d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, ha posat en valor el paper dels municipis dient que són 'la punta de llança de l'independentisme', mentre el Parlament no es posicioni d'una manera clara. Ximenis també ha dit que la data de la convocatòria pot ser en qualsevol moment.

Josep Manel Ximenes

Posar una data, no ens veiem en cor de fer-ho, ni a llarg ni a curt termini. Hem d'estar pendents dels esdeveniments.


L'alcalde de Balaguer de CiU, Josep Maria Roigé, creu que la consulta, quan es faci, 'serà legal o estarà al marge de la llei' però en cap cas, diu, serà 'il·legal'. De la seva banda, el batlle de Montblanc d'ERC, Josep Andreu, ha instat a seguir el rumb actual de l'AMI a altres municipis que no han entrat a l'associació com la capital catalana, Barcelona, ni cap de les principals del cinturó metropolità.

Sant Cugat va adherir-se a l'associació al ple de desembre amb els vots de suport de CiU i la CUP, mentre que ICV-EUiA i el PSC van abstenir-se i el PP hi va votar en contra. L'AMI està integrada, actualment, per 510 municipis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.