Manifestació de l'11-S: les formacions polítiques santcugatenques opinen


Temes relacionats

Sant Cugat 'Dóna la cara per la independència' (17/ago/12)

L'ANC vol que CDC s'afegeixi a la manifestació independentista de l'11-S (14/ago/12)

Els municipis per la independència marquen el calendari de la consulta ( 7/jul/12)

Sant Cugat s'implica en l'Assemblea Nacional Catalana ( 7/mar/12)

Sant Cugat s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència (20/des/11)


  • Comparteix:

Fragment del cartell de la convocatòria

Fragment del cartell de la convocatòria

Divisió de posicionaments en el si dels partits polítics amb representació municipal sobre la participació a la manifestació 'Catalunya, nou estat d'Europa' que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) convoca per a l'11-S. CDC mostra el seu suport a la via independentista si no hi ha pacte fiscal, mentre que el PSC declina la seva assistència si la cita és de caràcter sobiranista. El PP i la CUP no assistiran a la marxa, els populars perquè la consideren un 'obstacle' per sortir de la crisi i els independentistes perquè prefereixen anar a la manifestació de l'Esquerra Independentista (EI). UDC i ICV-EUiA decidiran el seu posicionament quan es reuneixin les direccions dels seus partits.

El president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Xavier Martorell, anima als seus militants a assistir a la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per no deixar dubtes al govern espanyol de quina és la voluntat del poble català. Martorell afirma que l'alternativa a 'l'ofegament de Catalunya' és la independència.

Xavier Martorell

Si no ens donen el pacte fiscal, el missatge del govern espanyol és clar: no complir els drets i estatuts de Catalunya. Per tant, el país ha de tirar endavant, i això és la independència.


Unió Democràtica de Catalunya (UDC) decidirà el seu posicionament durant la celebració de l'executiva del partit. Fins llavors, la presidenta d'UDC a Sant Cugat, Cristina Paraira, tanca files al voltant del partit i, de moment, només contempla la defensa del pacte fiscal.

Cristina Paraira

Entenem la manifestació i a nivell individual militants d'UDC a Sant Cugat poden anar-hi. Però, fins que no tinguem la posició del partit, només entenem la defensa del pacte fiscal.


El PP qualifica la manifestació de l'Onze de Setembre un 'obstacle' als intents de Catalunya per sortir de la crisi. El president popular, Jordi Carreras, ha carregat contra CiU acusant-la d'instrumentalitzar les institucions amb finalitats 'partidistes i sectàries'.

Jordi Carreras

Utilitzen les institucions catalanes per servir als seus interessos partidistes i sectaris. Com ha passat a Sant Cugat, quan CiU ha adherit la ciutat a l'Associació de Municipis per la Independència.


El PSC considera que la Diada Nacional de Catalunya d'enguany ha de reivindicar els drets dels catalans davant las actuacions de recentralització de l'executiu espanyol. Amb relació a la convocatòria de l'ANC, el membre de l'executiva del PSC, Pere Soler, afirma que la formació no donarà suport a una manifestació sobiranista, pel seu caràcter excloent.

Pere Soler

Allà on sigui la defensa dels drets dels catalans, ens trobaran. Allà on es defensi el sobiranisme i l'exclusió social, no trobaran el PSC.


ICV-EUiA encara no té definit el seu posicionament respecte a la seva participació a la manifestació, a l'espera del que decideixi la direcció nacional del partit aquest dilluns. El copresident d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha afirmat que la Diada Nacional ha de defensar el màxim d'autogovern, però adverteix que aquest de res servirà si està buit de contingut.

Xavier Boix

Tant si anem com si no, a la Diada hem de defensar el màxim de drets per al nostre país. El que ens estem jugant és tenir el millor finançament, però també el millor país per a les futures generacions.


El membre de la CUP, Aniol Pros, considera que a l'11-S no s'han de contraposar la manifestació de l'ANC amb la que convoca l'Esquerra Independentista (EI), a la qual assistirà la CUP. La secció local del partit no dóna suport directe a la seva manifestació, tot i veure-la amb bon ulls, i anuncia que s'hi desmarcaria si defensés el pacte fiscal.

Aniol Pros

Nosaltres ens desmarcarem de la manifestació de l'ANC si veiem que defensa el pacte fiscal, si veiem que partits com CiU s'hi sumen en aquest sentit quan l'ANC és una entitat al marge dels partits.


Sant Cugat va adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) al ple de desembre amb els vots de suport de CiU i la CUP, mentre que ICV-EUiA i el PSC van abstenir-se i el PP hi va votar en contra. L'AMI està integrada, actualment, per 510 municipis.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quin grup de catalans valents, Perdoneu però doneu pena.

Joan Serrallonga. Enviat el 24/ago/12


Sr. Serrallonga prego respecte i més actitud constructiva,què vol dir que donem pena? tothom que fem declaracions en aquesta notícia donem pena?

Xavier Boix Roca. Enviat el 24/ago/12


Senyor Boix, si m'ho permet li contestaré el dia després de la Diada

Joan Serrallonga. Enviat el 24/ago/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.