Recoder vol que les concessionàries dels peatges assumeixin l'augment de l'IVA


Temes relacionats

S'encareixen els peatges de l'AP-7 (27/jul/12)

Pas enrere per recuperar bonificacions al peatge de les Fonts (16/jul/12)

Lluís Recoder: 'Estem estudiant una bonificació per al peatge de les Fonts' (10/jul/12)


  • Comparteix:

Peatge de Les Fonts

Peatge de Les Fonts

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha reclamat a les gestores de peatges d'autopistes que facin un 'esforç' per reduir els seus beneficis i assumeixin l'impacte en el preu per la pujada de l'IVA, que entrarà en vigor aquest dissabte. El conseller ha indicat que el govern pressionarà les concessionàries en aquest sentit, tot i que ha reconegut que les empreses que assumiran l'augment de l'IVA no ho fan per sensibilitat social, sinó per estratègia comercial.

En declaracions a RAC1, el conseller ha recordat que l'increment de l'IVA augmenta la quantia del fons de rescat de peatges que ha reclamat el Parlament, un problema que se suma a l'eliminació de les bonificacions a la mobilitat eficient per part de l'Estat espanyol.

Lluís Recoder

El dia que el vam aprovar eren 311 milions d'euros, amb l'increment de l'IVA són bastant més. I amb els diners que destinava l'Estat a bonificacions i que ara ha suprimit, ens anem als 370 milions.


Al juliol, la decisió del govern espanyol de derogar les compensacions als peatges fa perillar la recuperació de les bonificacions al peatge de les Fonts, tal com va avançar Recoder en una entrevista a Cugat.cat. Segons la Generalitat, també perillen els descomptes que actualment ja s'apliquen a les barreres.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.