El PSC portarà al ple l'acomiadament de treballadors del SOC


  • Comparteix:

El PSC està preocupat per les retallades en serveis públics. / Font: Europapress.cat

El PSC està preocupat per les retallades en serveis públics. / Font: Europapress.cat

El PSC denunciarà al proper ple l'acomiadament, a partir de desembre, de més de 1.500 treballadors del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a causa de les retallades pressupostàries de la Generalitat. A través d'una moció, els socialistes demanaran a l'alcaldessa que reivindiqui les polítiques actives d'ocupació i formació d'aturats i intervingui per evitar que el 'desmantellament' del SOC afecti el Servei d'Ocupació Municipal (SOM) i les empreses locals de formació.

El PSC posa sobre la taula previsions dels sindicats i dels mateixos treballadors del SOC que marquen l'acomiadament d'un terç de la plantilla del servei: 300 interins que fan tasques d'orientació, 900 tècnics d'inserció, 280 interins i un centenar de treballadors de personal laboral.

Un acomiadament que, segons el PSC, s'efectuarà a partir de desembre, després que aquest agost s'acomiadin 324 responsables de plans d'ocupació del Servei d'Ocupació de Catalunya. Arran d'això, el PSC vol posar fil a l'agulla al tema al ple de setembre per instar la Generalitat que preservi aquests llocs de treball i prioritzi pressupostàriament el suport a la creació d'ocupació.

A través d'una moció, els socialistes demanaran que l'Ajuntament es posicioni en contra d'aquests acomiadaments i de processos de privatització que actualment presta el SOC. La secció local del PSC apunta que aquesta reducció d'efectius comportarà problemes per a Sant Cugat, tant als treballadors en actiu que es formen al SOC com a les empreses locals que treballen en la formació ocupacional i el Servei d'Ocupació Municipal (SOM).

Ferran Villaseñor

Encara no han sortit públiques les convocatòries de formació ocupacional i a Sant Cugat en tenim d'empreses del sector.


El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, demanarà a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que actuï per evitar repercussions a àmbit local i que, en aquest sentit, prioritzi els temes de ciutat als de partit.

Ferran Villaseñor

Volem que totes les mesures que es prenguin a nivell municipal es consensuiïn amb els partits i que no faci d'escolaneta de CiU i prioritzi els temes de ciutat als de partit.


D'altra banda, els socialistes santcugatencs han tornat a denunciar un desmantellament progressiu del SOM en els últims anys, així com la reducció d'actius laborals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.