El PSC presentarà al ple una moció per rebutjar la Llei de Bases de Règim Local


Temes relacionats

El PSC reclama a Conesa diàleg per marcar el futur dels serveis municipals (16/ago/12)

Posposada fins al setembre l'aprovació de la Llei de Bases de Règim Local (31/jul/12)

Cimera govern-oposició al setembre per tractar el futur dels serveis locals (26/jul/12)

L'EMD de Valldoreix, tranquil·la tot i les reformes del govern espanyol (18/jul/12)

Reacció local de CiU contra la modificació de la Llei de Bases de Règim Local (18/jul/12)

El govern espanyol limita les competències dels consistoris per llei (13/jul/12)


  • Comparteix:

Els regidors Ferran Villaseñor, a l'esquerra, i Pere Soler durant la roda de premsa

Els regidors Ferran Villaseñor, a l'esquerra, i Pere Soler durant la roda de premsa

El PSC presentarà una moció al proper ple municipal en defensa dels governs locals i de les polítiques lligades a l'estat del benestar. D'aquesta manera, els socialistes es mostren en contra de la Llei de Bases de Règim Local que el govern espanyol vol tirar endavant i que de moment està aturada, almenys fins aquest mes.

El regidor del PSC Pere Soler ha explicat en roda de premsa que volen acordar amb la majoria de partits rebutjar rotundament la reforma proposada pel govern espanyol perquè comporta 'un retrocés de bona part dels serveis que presta l'administració local'. Els socialistes insten, a més, el govern espanyol que obri un diàleg amb totes les entitats municipalistes.

Pere Soler

Instem el govern que no només parli amb una de les associacions municipalistes. Considerem que comporta una pèrdua de l'autonomia local i de la democràcia.


El PSC també vol que el ple santcugatenc deixi palés el seu rebuig per l'augment de l'IVA. Els socialistes asseguren que això contribuirà a generar nous desajustos econòmics als ajuntament amb els pressupostos del 2012 ja aprovats i 'sense marge de maniobra, generant un dèficit no previst'.

En paral·lel, Pere Soler ha posat en valor la tasca de tots els càrrecs electes, independentment del seu partit, i ha criticat que es vulgui retallar també per aquí. El PSC assegura que molts regidors 'no cobren un sou ni tampoc dietes' i que la mesura de retallar un 30% les representacions polítiques als ajuntaments no ajudarà a solucionar els problemes econòmics de l'estat.

D'altra banda, el PSC demana la documentació que s'haurà de treballar en la reunió que han de mantenir aquest mes govern i oposició per tractar el futur dels serveis locals. Una trobada, però, que encara no té data fixada, segons els socialistes.

El PSC ha explicat també que vol recuperar l'espai fix d'atenció a la ciutadania que havien tingut en el passat i és per això que la seu dels socialistes estarà oberta a partir d'ara tots els dimecres de dos quarts de set de la tarda a nou del vespre per als santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.