La CUP presentarà una moció al ple com l'aprovada a Sant Pere de Torelló


  • Comparteix:

Moment de la votació a Sant Pere de Torelló / Font: ACN

Moment de la votació a Sant Pere de Torelló / Font: ACN

La CUP portarà al ple municipal una moció per declarar la nostra ciutat 'territori català lliure'. El text que els independentistes volen presentar és el mateix que l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló, a Osona, ha aprovat per unanimitat. La CUP vol el màxim consens entre els partits amb representació al consistori i és per això que de moment el debat no es traslladarà a la sessió de setembre.

L'Ajuntament d'aquest poble osonenc ha aprovat per unanimitat declarar-se 'territori català lliure' i instar el Parlament a declarar de forma unilateral la independència de Catalunya en un termini màxim de dos mesos. En un ple extraordinari multitudinari, el consistori ha aprovat una moció amb aquest únic punt. Ho ha fet amb els vots dels 10 regidors d'Entesa per Sant Pere, adherida a ERC, i de l'únic regidor de CiU, i s'ha convertit, d'aquesta manera, en el primer municipi català a proclamar la independència.

La CUP de Sant Cugat vol mostrar el seu suport a aquesta població i també a la de Calldetenes, que ja ha fet el mateix, per la seva 'valentia'. Segons els independentistes, presentar aquesta proposta al ple és una 'obligació' per la conjuntura actual, en què 'els drets nacionals i socials del poble català estan seriosament amenaçats'.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha explicat a Cugat.cat que per cercar el màxim consens possible amb el text no presentaran la moció en el proper ple de setembre i s'esperaran per treballar-lo plegats amb altres patits i entitats municipals.

Ignasi Bea

Prendrem com a marc el text de Sant Pere de Torelló. Sabem que hi ha coses fora de la legalitat i volem consensuar-ho però també entenem que s'ha de donar un cop sobre la taula.


La CUP es mostra confiada que la proposta serà aprovada perquè recorden que Sant Cugat ja està adherida a l'Associació de Municipis per la Independència i perquè l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha manifestat recentment que anirà a la manifestació de l'Onze de Setembre que té l'Estat propi com a reivindicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.