ERC reclama que l'estelada onegi a l'ajuntament durant la Diada


Temes relacionats

La CUP presentarà una moció al ple com l'aprovada a Sant Pere de Torelló ( 4/set/12)


  • Comparteix:

Roda de premsa d'ERC

Roda de premsa d'ERC

ERC demana a l'equip de govern que durant l'Onze de Setembre onegi l'estelada al balcó del consistori. A més, fa una crida als partits amb presència al ple perquè debatin una moció com la que ha aprovat recentment Sant Pere de Torelló que declara la ciutat 'territori català lliure'. Els republicans han destacat la importància de la Diada d'enguany i han fet una crida als santcugatencs perquè se sumin a la manifestació unitària convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Fa cinc anys el ple aprovava una moció presentada per ERC que sumava la ciutat a la campanya 'un país, una bandera' que establia que durant l'Onze de Setembre només onegés la senyera al balcó consistorial. Ara, la formació republicana recorda aquest fet i insta l'Ajuntament a fer onejar l'estelada per remarcar el to històric i reivindicatiu de la Diada d'enguany.

D'altra banda, els independentistes volen que Sant Cugat segueixi el camí del municipi de Sant Pere de Torelló. La presidenta dels republicans de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha explicat que cercaran la col·laboració de les formacions amb representació al ple perquè es pugui debatre una moció com la de la ciutat osonenca que s'ha declarat 'territori català lliure'.

Mireia Ingla

Compartim la moció qua s'ha aprovat a Torelló i ens agradaria que també s'aprovi a la ciutat. Parlarem amb els partits perquè sigui possible.


La CUP ha anunciat aquesta setmana la intenció de portar al ple el debat que permeti declarar Sant Cugat 'territori català lliure'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.