#11s2012: la marxa independentista de l'ANC arrenca i vol fer història


Temes relacionats

Sant Cugat comemmora l'Onze de Setembre amb les ofrenes florals (11/set/12)


  • Comparteix:

Els organitzadors preveuen una participació elevada

Els organitzadors preveuen una participació elevada

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) emplaça els catalans a manifestar-se aquest Onze de Setembre, per mostrar al món la voluntat de ser un estat independent. Sota el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa', els organitzadors volen aplegar aquest dimarts una marxa multitudinària que recorrerà, a partir de les sis de la tarda, els carrers de la capital des de la cruïlla del passeig de Gràcia amb Gran Via fins arribar al Parlament. Sant Cugat per la Independència, plataforma adscrita a l'ANC, traslladarà a la capital una cinquantena de persones en un autobús i engresca tots els santcugatencs a sumar-se a la manifestació. L'organització recomana baixar a Barcelona abans de les tres de la tarda per esquivar possibles col·lapses.

Les expectatives d'assistència a la concentració de l'Onze de Setembre estan superant totes les previsions inicialment plantejades per l'organització i l'ANC considera possible que es millori el nombre d'assistents de la gran manifestació del 10 de juliol del 2010.

Sant Cugat per la Independència, adscrita a l'ANC, ha posat a disposició dels santcugatencs un autocar que ja s'ha omplert per traslladar a la capital una cinquantena de persones. La secció local independentista ja compta amb mig miler d'afiliats i mig miler més de simpatitzants.

L'ANC ja té més de 1000 autocars confirmats que permetran assistir a la marxa a ciutadans de diferents punts del territori. També estan tancats trens des de Manresa, Girona i Figueres.

La manifestació començarà a les sis de la tarda a la cruïlla del passeig de Gràcia amb la Gran Via. L'ANC demana que la gent s'hi adreci des de la part alta de Passeig de Gràcia, des de Jardinets cap avall, en direcció a la Gran Via.

L'ANC considera importantíssim que també es faci palesa la voluntat pacífica i democràtica del poble català. En cas d'alguna provocació o irregularitat, l'organització demana no respondre-hi, mantenir la calma i allunyar-se creant un cercle o fent un buit al seu voltant, de manera que quedi al descobert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.