Ofrena dels partits a Rafael Casanova amb divergències sobre el sentit de la Diada


Temes relacionats

Sant Cugat comemmora l'Onze de Setembre amb les ofrenes florals (11/set/12)

Associacions i clubs esportius, a l'ofrena floral de Rafael Casanova (12/set/12)


  • Comparteix:

Els partits han fet les ofrenes florals durant l'Onze de Setembre / Font: Localpress

Els partits han fet les ofrenes florals durant l'Onze de Setembre / Font: Localpress

Les formacions polítiques del municipi, excepte el PP, han fet aquest dimarts l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova amb diversitat de missatges per a la ciutadania. CiU ha subratllat la necessitat d'un pacte fiscal per al país i ha defensat el dret a decidir. El PP ha assegurat que la Diada Nacional té un caràcter excloent i el PSC ha defensat una Catalunya plena de serveis socials i unida. ICV-EUiA ha fet una crida a lluitar conjuntament pels drets nacionals i els socials. La CUP aposta per un procés d'independència dels Països Catalans amb una ruptura amb 'les polítiques neoliberals'.



CiU veu l'Onze de Setembre com una oportunitat per un gran clam a favor del pacte fiscal. Segons els nacionalistes, la participació en els actes de la Diada, manifestació a Barcelona inclosa, és un punt essencial per reclamar més respecte i llibertat per al país. La copresidenta de la federació, Cristina Paraira, creu que cal dir 'prou' des de la unitat.

Cristina Paraira

Cal dir prou des de la unitat del país.


El PP, que no ha volgut participar en les ofrenes florals, ha lamentat el to reivindicatiu de la Diada Nacional i ha criticat la participació de partits com CiU a la manifestació independentista. Segons els populars, el govern ha entrat en una deriva sobiranista perillosa que no se centra en 'els problemes reals' de la gent. El president popular, Jordi Carreras, ha explicat per què no han pres part dels actes de la Diada.

Jordi Carreras

No hi hem pres part, de l'ofrena institucional, perquè hi ha hagut manifestacions de gent de l'equip de govern amb senyals independentistes claríssims.


El PSC ha reivindicat la importància el caràcter obert de la Diada Nacional. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha defensat una Catalunya lliure i plena de serveis, i sense retallades. Villaseñor ha demanat la unitat del poble per un nou finançament.

Ferran Villasenñor

És molt important la unitat per defensar els drets com a poble i com a ciutadans.


ICV-EUiA ha fet una aposta aquest Onze de Setembre pel dret a decidir davant de l'Estat espanyol i les retallades dels governs de Mas i Rajoy. Segons els ecosocialistes, a Catalunya no hi ha avenços nacionals si no hi ha passos endavant en matèria social. El copresident d'ICV, Xavier Boix, ha subratllat la importància de fer aquest camí com un sol poble.

Xavier Boix

Hem de treballar per una doble sobirania, perquè tinguem dret de decidir davant l'Estat espanyol i els mercats.


La CUP ha llençat un missatge en defensa de la independència i del socialisme. Els independentistes han criticat les apostes d'altres formacions pel pacte fiscal i el social. Segons la CUP, cal avançar per aconseguir uns Països Catalans lliures allunyats del model neoliberal. El portaveu dels independentistes, Guim Pros, creu que aquesta Diada deixa clar que la població vol la independència.

Guim Pros

Entenem que aquesta Diada farà explícita la voluntat del poble d'aconseguir les llibertats.


Altres formacions sense representació al ple - ERC i el col·lectiu TUPI, que aplega Reagrupament, Democràcia Catalana, Solidaritat i la uaSC - i joventuts de partits - JNC, UDJ i JERC - han fet també ofrena floral al monument de Rafael Casanova.

La corporació municipal també ha fet el seu homenatge en absència dels populars. CiU ha rebut xiulets per part d'Arran, entitat de l'esquerra independentista, després de l'ofrena floral de la federació nacionalista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.