La JNC reivindica la independència sense condicions


Temes relacionats

Sant Cugat per la Independència es motoritza en una crida a la participació ( 8/set/12)

Valldoreix se suma als actes de l'Onze de Setembre ( 7/set/12)

FGC amplia el servei l'Onze de Setembre per facilitar l'arribada a la manifestació ( 7/set/12)

Les botigues exhaureixen estelades abans de la manifestació independentista ( 7/set/12)


  • Comparteix:

La JNC ha penjat una estelada per a l'ocasió

La JNC ha penjat una estelada per a l'ocasió

La 2a Diada per la Independència organitzada per la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) de Sant Cugat reivindica una resposta a les peticions d'autodeterminació de la societat catalana. A les portes de la Diada, la branca juvenil de CDC s'ha envoltat aquest diumenge de militants i representants del partit per simbolitzar aquest clam per la independència, que ha materialitzat amb una gran estelada penjada de la façana de l'antic ajuntament. La trobada ha estat el preludi d'una Diada que es preveu massiva.

La cita ha aplegat a la plaça de Barcelona unes 500 persones, entre elles, l'alcaldessa, Mercè Conesa, membres de l'equip de govern i de la secció local del partit, així com el conseller de Territori, Lluís Recoder, el diputat de CiU al Congrés espanyol Carles Campuzano i el líder de la JNC, Gerard Figueras.

Campuzano ha subratllat el moment històric que viu Catalunya, fet que l'impulsa a participar a la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Barcelona l'Onze de Setembre. Tot i així, el diputat ha assegurat a Cugat.cat que la prioritat és el pacte fiscal, tot i que el full de ruta el marcarà també la societat si reclama la independència.

Carles Campuzano

Si el poble de Catalunya majoritàriament vol anar més enllà del pacte fiscal, l'obligació dels partits polítics catalans serà donar sortida a aquesta demanda de la ciutadania.


Els assistents han estat presidits per una gran estelada que han penjat de la façana de l'antic ajuntament, símbol de l'aposta de la JNC per la independència. El president local de la JNC, Àlex Calmó, ha defensat que la independència ja no és un tema identitari sinó de caire social.

Àlex Calmó

La gent ja entén que no és només un tema identitari sinó que és de caire social. S'han trencat els ponts i la gent de Catalunya s'ha cansat.


Calmó ha anunciat durant l'acte que deixarà el càrrec. El nou president local s'elegirà a l'octubre.

La diada independentista organitzada per la branca juvenil de CDC també ha comptat amb un sopar i els concerts de Toquem Fusta i Ghost Trip.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.