Lluís Recoder creu que la restitució de la Corporació metropolitana no ha d'anul·lar els municipis que en formen part


  • Comparteix:

Recoder demana al nou govern no aturar infraestructures vitals.

Recoder demana al nou govern no aturar infraestructures vitals.

L' alcalde veuria amb bon ulls la restitució de la suprimida Corporació Metropolitana de Municipis, tal i com reclama el PSC , sempre i quan aquest òrgan servís per avançar en la coordinació dels serveis comuns que presten els municipis que en formen part. Lluís Recoder, però, no està diposat a permtre que la corporació es converteixi en un instrument per anul·lar la capacitat de desició de les ciutats de l'Àrea Metropolitana.

Lluís Recoder es mostra partidari del restabliment de la Corporació Metropolitana per part del tripartit d'esquerres, però amb condicions. L'alcalde creu que l'ens metropolità no pot fogacitar la resta de municipis que en formen part, sinó que ha de respectar la capacitat de decisió i gestió de cada un d'ells. Recoder ha alertat que no pot convertir-se en una macro-regió de Barcelona:

Lluís Recoder

Estic d'acord si ha de servir per coordinar-nos, no pas perquè anuli la identitat dels municipis de l'Àrea Metropolitana.


Aquestes declaracions es produeixen després que l'alcalde de Barcelona Joan Clos hagi mostrat la seves esperances perquè el nou govern de la Generalitat pugui restablir la Corporació. De fet, el PSC sempre ha retret al govern que la suprimís i ha reclamat repetidament la recuperació d'un ens metropolità presidit per l'alcalde de Barcelona.
Així mateix s'ha expressat el protaveu dels socialistes a Sant Cugat, Jordi Menéndez:

Jordi Menéndez

Calen nous instruments de gestió a l'Àrea Metropolitana després que la generalitat de CIU la suprimís.


Sobre el nou govern tripartit d'esquerres, l'alcalde ha demanat que no aturi infraestructures vitals pel desenvolupament de la comarca com ara el Túnel d'Horta. Segons Recoder la població del Vallés ha crescut exponencialment i en canvi les infraestructures, continuen sent les mateixes. Davant l'anunci d'Esquerra que el nou govern de la Generalitat retirarà el suport al quart Cinturó, Recoder creu que s'obre ara un procés d'incerteses:

Lluís Recoder

Demano al nou govern que no aturi noves infraestructures com el Túnel d'Horta o el Quart Cinturó perquè són vitals per la comarca.


Segons Recoder, el Quart Cinturó és vital per descongestionar la B-30 com una de les poques vies de comuniccació entre el Vallés i la ciutat de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.